Våldsamma Milan-protester

FOTBOLL

Ultrasfans bränner bengaler vid träningsanläggningen

Foto: ”Kaka har inget pris” står det på den här Milan-banderollen. Sedan sålde klubbledningen honom. Och än så länge har inte Milan köpt någon ersättare. Vilket retar upp fansen något oerhört.

Första dagen för Milans spelare efter sommarledigheten. Då möttes de av våldsamma protester och brinnande bengaler utanför träningsanläggningen. De egna fansen är mycket uppretade efter försäljningen av Kaká.

– Jag tror på det här laget och även utan Kaká har vi en stark trupp, säger nye tränaren Leonardo till klubbens hemsida.

Utanför träningsanläggningen Milanello väntade hundratals uppretade ultrasfans på Milans alla stjärnspelare när de återvände från sin sommarledighet på måndagen. Fansen brände bengaler, smällde av raketer och slängde rökbomber. De protesterade mot klubbens ledning: de är förbannade över att ingen ersättare har köpts in för Kaká. Samt att köpet av en ny anfallare dröjer.

Journalister löpte och sökte skydd

– De som försöker stoppa oss hamnar på sjukhus, skriker fansen enligt Sky Sport Italia.

Fansen kastade flaskor mot klubbyggnaderna och visade sitt missnöje mot klubbägaren Silvio Berlusconi och vicepresidenten Adriano Galliani. Journalisterna på plats tvingades fly för att inte träffas av de saker som fansen kastade. Efter ett tag anlände polis till platsen och aggressiviteten avtog något. Inga gripanden ska ha gjorts och inga skador har rapporterats in.

Fansen hånade Berlusconi med banderoll

Galliani och nye tränaren Leonardo, som höll sin första träning med laget på måndagen, väntas hålla en presskonferens senare under måndagen. En talande sekvens under protesterna var när en grupp fans höll upp en banderoll med budskapet: ”Vi vill inte ha någon kompromiss: tänk på Milan först och sen på dina egna intressen”. Med all säkerhet riktad mot ägaren Silvio Berlusconi.

...träningen ska inte ha avbrutits. Mer info kommer under kvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A