”Tack för allt stöd”

FOTBOLL

Tomi Maanoja berättar för första gången om skadan som chockade hela Fotbollssverige

Foto: S24.se
Läskiga bilder  I lördagens match kolliderade AIK:s finske målvakt Tomi Maanoja med Assyriskas Aziz Corr Nyang. Bilderna, som visades direkt på S24.se, var dramatiska och Maanoja fördes i ambulans till sjukhus med ett brutet ben.

Hundratals har hört av sig med lyckoönskningar. Nu svarar Tomi Maanoja Sportbladets läsare från sjukhussängen:

– Tack så mycket för hälsningarna. Känns riktigt bra att läsa dom.

Tomi Maanojas otäcka benbrott i lördags har väckt starka reaktioner runt om i landet. Hundratals läsare har skickat hälsningar till AIK-målvakten via Sportbladet.

I går lämnade Sportbladet över en del av alla lyckoönskningar till finländaren, som låg kvar på Karolinska Universitetssjukhuset efter att ha opererats på måndagen. Maanoja orkade inte ta emot besök från media när Sportbladet sökte honom, men svarade i telefon.

”Känns bra att läsa dom”

– Det har varit mycket nu men jag mår okej efter omständigheterna.

Kort efter att ha mottagit brevskörden sms:ade målvakten.

– Tack så mycket för hälsningarna. Känns riktigt bra att läsa dom.

På eftermiddagen besökte

AIK:s kommunikationschef Sophie Josefsson Maanoja. På klubbens hemsida berättar han om smärtan efter den ödesdigra kollisionen.

– Jag kände det inte på en gång utan egentligen först när jag skulle resa mig upp och springa tillbaka. Jag tror nästan att jag såg det innan jag kände något, sen kom smärtan och chocken snabbt och jag bara skrek.

”En riktigt bra känsla”

Operationen gick enligt planerna och Maanoja tror att han, trots svåra smärtor, snart kan börja stödja på benet. Därefter börjar den långa vägen tillbaka.

– Jag har en riktigt bra känsla trots allt. Min familj och alla runt omkring AIK, laget, supportrarna, staben och alla andra kring mig – det känns underbart och privilegierat och kommer att göra det lättare att komma tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM