Bryter tystnaden

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Pa Dembo Touray flydde från Stadion – talar nu ut

Foto: Ola Axman/Montage

Pa Dembo Touray, 29, flydde från Stockholms Stadion utan att prata med någon. Nu förklarar Djurgårdens hårt kritiserade målvakt varför – och berättar samtidigt om hur det är att vara en hårsmån från superettan.

– Allt är så jävla jobbigt just nu, säger Touray till Sportbladet.

Efter att Halmstad i går vann mot Djurgården på Stadion med 2–0 försvann DIF-målvakten Pa Dembo Touray från arenan via en bakväg. Utan att prata med någon. Han lastades för förlusten efter tveksamma ingripanden.

”Det är viktigt att glömma...”

– Vi har derby mot AIK på måndag, jag kände att jag så fort som möjligt ville glömma matchen mot Halmstad och i stället fokusera på derbyt. Det är viktigt att glömma senaste matchen så fort som möjligt om det har gått dåligt, säger han.

Varför gick det som det gick mot HBK?

– Vi kom inte upp i samma nivå som mot BP. Vi hjälpte inte varandra och spelade inte som ett lag. Det var inte bra, bara en massa långbollar.

Vad säger du om den kritik som du har fått mottaga under säsongen?

– Gör du en dålig match får du ta kritik. Men inte ens världens bäste målvakt kan spela bra om han inte får tillräckligt med hjälp av sina medspelare. Alla måste vara bra.

Så du tycker inte att kritiken av dig har varit rättvis?

– Nej, faktiskt inte. Men jag skiter i vad tidningen skriver. Jag vet vad jag kan och jag vet att jag är en av Sveriges bästa målvakter.

Vad händer för dig om Djurgården spelar i superettan nästa säsong?

– Ja, just nu är det så jävla jobbigt. Djurgården har alltid varit ett topplag...men så länge jag har kontrakt kommer jag att ge allt för Djurgården. Jag har mitt hjärta i klubben. Men vill vi stanna kvar i allsvenskan måste vi höja nivån.

På måndag möts AIK och Djurgården på Råsunda. Det handlar om skilda världar. AIK slåss om SM-guldet. Djurgården för sin allsvenska existens. Matchen börjar 19.00 på Råsunda.

”Han frågade alla om de förstod vad han sade”

På fredagen tränade Djurgården som vanligt. Pa Dembo Touray berättar om en ilsken tränare.

– Andrée (Jeglertz) var förbannad. Han frågade alla om de förstod hans instruktioner inför matchen mot Halmstad. Spelarna sade ja, då frågade han varför vi spelade som vi gjorde. Och det kunde ju ingen svara på, berättar Touray.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN