Rosengård kryssade - tappar i toppstriden

avAyar Alarcon Klein

FC Rosengård hade chansen att sätta press på övriga toppkonkurrenter i Damallsvenskan. Men en blek insats räckte bara till 1–1 mot mittenlaget Växjö.

Malmö-klubben hade inför mötet med Växjö två raka förluster i bagaget. Trots den negativa trenden ligger laget på en andraplats i tabellen, endast två poäng bakom serieledarna Piteå.

Hemmalaget Rosengård började matchen piggast med stort bollinnehav där Växjö fick förlita sig på kontringar. Men inget av lagen lyckades skapa några större farligheter.

Dubbla drömmål i andra

På den allsvenska upptaktsträffen tippade spelare, ledare och journalister att Rosengård skulle vinna ligan men med halva serien spelad har laget visat upp ett ojämnt spel. Kvällens match var inget undantag.

Förutom ett halvfarligt skott från Sanne Troeslgaard Nielsen så var hemmalaget uddlösa. Istället var det ett respektlöst Växjö som öppnade målskyttet med en halvtimme kvar att spela. Anna Anvegård tog snyggt ned en långboll i straffområdet och avslutade sedan på volley i krysset. Ett riktigt drömmål av anfallaren som nu är uppe i tio gjorde mål på elva matcher.

Kvitterade på friskark

Men Rosengård och Iva Landeka ville inte vara sämre. På en frispark skruvade hon in kvitteringen, även den i krysset. Mycket mer hände inte och resultatet innebär Växjö tar steget upp på en sjundeplats medan Rosengård fortfarande parkerar på en andraplats.

Efter matchen samlades Rosengård-spelarna i en ring och hängde med tunga huvuden efter krysset.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM