Här är den svenska startelvan

Han ersätter Seb Larsson mot Schweiz

avJohan Flinck, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

S:T PETERSBURG. Gustav Svensson eller Oscar Hiljemark?

Enligt Sportbladets uppgifter har Janne Andersson gjort sitt val inför åttondelsfinalen mot Schweiz.

Sebastian Larsson är avstängd i åttondelsfinalen mot Schweiz i morgon.

Det betyder att Sverige tvingas till en ändring i startelvan, som annars varit exakt densamma i två matcher i rad.

Frågan har varit vem av Gustav Svensson och Oscar Hiljemark som ska ersätta Larsson rakt av och komplettera Albin Ekdal på det centrala mittfältet.

Foto: Michael Probst / TT

– Vi ändrar inte vårt sätt att spela. Man får värdera egenskaper, dagsform hos spelaren och det är absolut inte självklart vem som ska spela av de två. Jag har inte bestämt det ännu, det gör jag sällan förrän det är väldigt sent. Det är två bra alternativ och sedan får vi se, sa Janne Andersson i lördags.

Stängd, taktisk träning

På söndagen höll Sverige en helt stängd, taktisk träning på VM-basen i Gelendzjik, för första gången med hela laget efter Mexikomatchen, och i dag vid lunch tränade hela truppen på matcharenan i St Petersburg. En träning som bara var öppen första 15 minuterna.

Janne Andersson har inte meddelat laget till spelarna ännu. De får den som vanligt först på kvällen före matchen. Men enligt Sportbladets uppgifter från de stängda träningarna blir det, inte oväntat, Gustav Svensson som ersätter Sebastian Larsson, något Expressen var först att rapportera om.

Det är också 31-åringen som bytt av Larsson två gånger i VM medan Hiljemark ersatt Ekdal i två matcher.

Första tävlingslandskampen från start

Åttondelsfinalen i VM blir i så fall den första tävlingslandskampen göteborgaren gör från start i karriären. Sportbladet har tidigare skrivit om hans anmärkningsvärt fina facit som inhoppare i Blågult.

– Klart att det hade varit väldigt stort för mig. Jag vet vad jag kan bidra med. Det hade varit väldigt kul att få starta och visa vad jag kan göra i 90 minuter, sa Svensson för ett par dagar sedan.

Janne Andersson väntas inte göra några fler förändringar i den startelva som gjort succé i VM.

Tisdag 16.00: Sverige-Schweiz direkt i TV 4.

1 av 4

Publicerad: