Räddningsinsatsen för thailändska fotbollslaget i grottan

Gothia Cup bjuder in pojkarna som var instängda i grottan

Av: 

Gustaf Tronarp

FOTBOLL

De hinner inte till VM-finalen i Moskva – men fotbollsspelarna som var instängda i grottan i Thailand kan få komma till Göteborg.

Gothia Cup har bjudit in pojkarna till nästa års turnering.

”Vi är så glada att den här fruktansvärda händelsen fick ett så lyckligt slut”, skriver arrangörerna på Twitter.

Miljontals människor följde dramat med fotbollslaget som satt instängda i Tham Luang-grottan i norra Thailand i mer än två veckor. Redan före att de tolv pojkarna och deras tränare räddades så fick de en inbjudan till VM-finalen i Moskva på söndag. På grund av att laget ska sitta i karantän i en vecka så missar de dock den bataljen.

Men pojkarna lär inte behöva sitta sysslolösa för det. Efter tisdagseftermiddagens glädjebesked har inbjudningarna till olika evenemang kommit i en strid ström. Nu vill arrangörerna av Gothia Cup se pojkarna på västsvenska fotbollsplaner.

”Vi är så glada att den här fruktansvärda händelsen fick ett så lyckligt slut. Det vore ett nöje att få bjuda in kämparna från Wild Boars till Göteborg nästa sommar”, skriver arrangörerna på Twitter.

Utnämns till hedersgäster

Årets upplaga av turneringen startar på måndag. Trots att de thailändska pojkarna inte kan delta fysiskt denna gång så kommer de ändå att medverka. Cupen har nämligen utnämnt dem till hedersgäster.

”Fotbollsvärlden står enad och vi vill att spelarna och deras tränare ska veta att ungdomsspelare över hela världen tänker på dem och önskar dem allt gott”, heter det i ett pressmeddelande.

Kan få besöka Old Trafford

Men det är inte bara Gothia Cup som hoppas på ett besök från de räddade laget. Även den brittiska storklubben Manchester United har skickat en inbjudan till pojkarna.

”Manchester United är lättade över beskedet att de tolv fotbollsspelarna och deras tränare är i säkerhet. Våra tankar och böner är med dem som drabbats”.

”Vi skulle älska att välkomna laget från Wild Boars FC och deras räddare till Old Trafford den kommande säsongen”, skriver klubben på Facebook.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Räddningsinsatsen för thailändska fotbollslaget i grottan

Gothia Cup

Thailand