”Bara att hålla upp händerna och be om ursäkt”

AIK:s Sebastian Larsson backar från firandet mot MFF

Sebastian Larsson fick sista ordet i AIK:s möte med Malmö och firade framför motståndarbänken.

Senare under natten backade mittfältaren från agerandet och förklarade att ”känslorna tog över för mycket”.

– Då får man inse det, hålla upp händerna och be om ursäkt för det man kan ha orsakat, säger Larsson.

Dagen efter det oavgjorda mötet med Malmö FF var AIK tillbaka på träningsanläggningen Karlberg.

Sebastian Larsson, som gjorde det viktiga kvitteringsmålet via frispark, firade framför Malmös bänk och kort därefter utbröt tumult mellan båda lägren.

Senare under natten bad mittfältaren om ursäkt på sin Instagram.

– Det känns som att vi har gått vidare från det nu, men klart att det var viktigt att få med sig en poäng i 95:e minuten mot ett väldigt bra motstånd, säger Larsson.

– Precis som du säger är det känslor, det både är och ska vara en stor del av fotbollen. Sen ibland så tar de kanske över lite för mycket och då får man inse det, hålla upp händerna och be om ursäkt för det man kan ha orsakat. Så det var väl det jag gjorde, sen går vi vidare.

Domsluten under matchen blev en stor snackis. Både MFF-tränaren Uwe Rösler samt flera spelare kritiserade huvuddomaren Bojan Pandzic, med främsta fokus på frisparken som ledde till AIK:s mål.

Är det generellt för mycket fokus på domaren i allsvenska matcher?

– Bra fråga... Jag kan inte säga att jag vet hur det har varit sedan innan sommaren, eller vad som är normalt. Men det är klart att vi alla strävar efter att det ska vara den perfekta världen, även om den är svår att uppnå.

Avstängd mot ÖFK

Nu lägger Sebastian Larsson matchen bakom sig. Mot Östersund tvingas han dock se matchen som åskådare på grund av avstängning.

– Det är inget roligt i ett sånt här viktigt skede, samtidigt som man vet att man har varit ett gult kort ifrån en avstängning under ganska många matcher nu, säger Larsson som däremot inte är orolig för sina lagkamraters skull:

– Absolut inte, inte ett dugg.

Under säsongens gång har AIK-spelare ofta lyft fram förmågan att ta en match i taget som en av hemligheterna bakom framgångarna.

– Jag håller med om att jag tycker att vi har lyckats ganska bra med det. Vi pratar inte så mycket om nästa söndag eller söndagen efter det. Nu är det så pass kort mellan matcherna så man har inte råd att fokusera på någonting annat. Vi har släppt gårdagens match, det gjorde vi redan i morse, säger Sebastian Larsson.

Får vi se fler viktiga mål från din sida innan säsongen är över?

– Gärna för min del, så klart. Vem det än är som gör målen som krävs för att vi ska uppnå vårt mål spelar ingen roll, men det är kul att man kan bidra och förhoppningsvis gör någon annan det på torsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.