Poya Asbaghi fortsätter som tränare i IFK

”Aldrig funnits några tvivel”

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Poya Asbaghi kör vidare som huvudtränare för IFK Göteborg.

Det meddelade klubben på onsdagen.

– Det har aldrig funnits några tvivel från vår sida, säger klubbdirektören Max Markusson.

Det är turbulent i IFK Göteborg.

Klubben befinner sig i en sportslig kris och på onsdagen kom beskedet att sportchefen Mats Gren, 54, får sparken.

Det har ryktats om att även tränaren Poya Asbaghi skulle få lämna, men så blir det inte.

Efter att både IFK:s klubbledning och tränaren själv dementerat uppgifterna kraftfullt meddelade klubben att Asbaghi sitter kvar på posten.

”Många år framöver”

– Det har aldrig funnits några tvivel från vår sida att Poya Asbaghi ska träna laget. Han kommer göra det i dag och förhoppningsvis under många år framöver, säger klubbdirektören Max Markusson på en presskonferens.

Samtidigt står det klart att Alf Westerberg slutar som assisterande tränare. 57-åringen, som skrev på ett nytt tvåårskontrakt med klubben i somras, ersätts av tidigare spelarna Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller som fram till nu har verkat inom akademin.

IFK meddelar dock att de kommer föra samtal med Westerberg om ”andra uppgifter i klubben”.

Poya Asbaghi om tränarbytet:

– Alf är en väldigt bra människa och professionell tränare, men tyvärr har jag inte lyckats involvera honom i mitt jobb. De negativa resultaten ska inte tillskrivas honom. Man måste ta fram det bästa av varandra, säger han och fortsätter:

– Hjalmar och Hannes känns som en otroligt bekväm lösning. Jag känner båda väl eftersom de jobbat inom U21-verksamheten och jag är bekväm med dem vid min sida säsongen ut.

Hur ser du på de senaste dygnets beslut?

– Jag är tudelad. En sida av mig känner tomhet och man är ledsen för personer som jag har kommit nära får sluta, säger Asbaghi.

”Tvivlar inte på mig själv”

– Samtidigt känner en annan sida av mig säker och bekväm i de här besluten för att ge oss bra förutsättningar för ett bra arbete året ut

Hur säker är du på din roll och dina idéer?

– Det är orubbat. Men jag har fått en del väckarklockor med tidens gång. Det är självklart att man inte skulle gjort allt likadant. Men jag tvivlar inte på mig själv. Vi kommer lösa saker, säger Asbaghi till Sportbladet.

IFK Göteborg ligger just nu på tolfte plats i allsvenskan, fem poäng före Brommapojkarna på kvalplats.

Nästa match för IFK är BP borta den 22 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM