Johan Wiland opereras – missar resten av säsongen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Johan Wiland i Hamamrby.

avJonathan Nilsson

FOTBOLL

Hammarby får klara sig utan förstemålvakten Johan Wiland i allsvenskans toppstrid.

37-åringen har opererats akut för smärtor i axeln och missar nu resten av säsongen.

– Väldigt tråkigt för Johan, säger sportchefen Jesper Jansson.

37-åringen drabbades under tisdagskvällen av kraftiga smärtor i vänster axel, och lades därför in på sjukhus akut, skriver Hammarby på sin hemsida.

Där konstaterades det att han fått en infektion i området.

– Johan har haft problem med sina axlar i flera år. I början av året gjordes en planerad operation i höger axel för att minska problemen och vi fick ett bra resultat. Dock har besvär i vänster axel uppstått som krävt åtgärder i samband med matcherna. Nu tvingas Johan genomgå en akut operation i vänster axel, och efter ingreppet är det viktigaste att Johan får lugn och ro så att axeln kan läka, så får vi ta sikte på nästa säsong, säger Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klotz till klubbens hemsida.

”Nu får någon annan kliva fram”

Sportchefen Jesper Jansson säger så här om beskedet:

– Väldigt tråkigt för Johan. Vi har varit medvetna om hans axelproblem och därför haft tre målvakter i truppen. Vi har varit relativa förskonade från allvarligare akuta skador det senaste året, men det är sådant som händer inom elitfotbollen.

Han fortsätter:

– Vi är trygga i situationen och nu får helt enkelt någon annan kliva fram. Nu hoppas vi att operationen går bra så att Johan blir frisk och får möjlighet att läka helt.

Hammarby får nu ställa Davor Blazevic, 25, eller veteranen Benny Lekström, 37, i mål de resterande matcherna.

Stockholmarna ligger på andra plats i tabellen, åtta poäng efter AIK och på samma poäng som Norrköping, men med bättre målskillnad. Fem omgångar återstår.

ARTIKELN HANDLAR OM