Fotbollstjärnan förlorade sitt barn

Sydney Leroux berättar om sorgen: ”Trodde smärtan skulle döda mig”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Sydney Leroux.

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Hon var borta en månad på grund av ”sjukdom” och fansen började oroa sig.

Nu berättar fotbollsstjärnan Sydney Leroux att hon och hennes man Dom Dwyer förlorade ett barn under den tiden.

– Det var en tid då jag låg i sängen och trodde att den psykiska smärtan skulle döda mig, skriver hon på Instagram.

Instagramkampanjen ”Pregnancy & Infant Loss Awareness Month” har under oktober månad fungerat som en öppen kanal för människor att berätta om sina erfarenheter som rör graviditetskomplikationer, spädbarnsdöd och spontanaborter. Detta för att lyfta ämnet till ytan.

En av de som har valt att berätta sin historia på sociala medier är den amerikanska landslagsstjärnan Sydney Leroux, 28. Orlando Pride-anfallaren är gift med Dom Dwyer, även han fotbollsspelare i Orlando City.

– För ett par månader sedan förlorade jag en bebis. Jag var naiv som inte förstod hur smärtsamt det skulle kännas. Det var en tid då jag låg i sängen och trodde att den psykiska smärtan skulle döda mig, skriver hon på Instagram.

– Men den gjorde inte det. Jag är fortfarande här. Starkare än någonsin tack vare att jag hade ett underbart stöd från många människor.

”I dag bryter vi tystnaden”

Sydney Leroux var borta från fotbollen hela augusti och utåt sett var det på grund av ”sjukdom”. Det är inte förrän nu som Leroux väjer att avslöja orsaken till frånvaron på fotbollsplanen.

– Under den andra halvan av säsongen när jag var ”sjuk” förlorade jag vårt barn. Jag hatar att jag inte kunde prata om det. Jag hatar att jag kände att jag inte kunde prata om det för att jag kände att det var skämmigt och pinsamt att förlora ett barn, skriver hon.

Hon hoppas att hennes historia kan inspirera andra i samma situation att våga berätta och acceptera sin sorg.

– Jag vill vara helt ärlig och hoppas att andra kvinnor inte känner sig ensamma. Hur ska vi kunna återhämta oss om vi inte erkänner att vi inte mår bra? Jag vet att jag har en lång väg att gå, men vi kan nå dit tillsammans. I dag bryter vi tystnaden och hedrar alla barn som vi förlorat för tidigt.

Sydney Leroux och Dom Dwyer – som båda representerar de amerikanska landslagen – har en son, född 2016, gemensamt sedan tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM