AIK:s chock – Adu utvisad direkt i guldjakten

avFrida Fagerlund, Malin Wahlberg

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Det hade bara gått tre minuter när Enoch Kofi Adu fick rött kort.

AIK-spelaren lämnade planen helt förstörd efter chocken – och vägrade möta presskåren efter matchen.

– Man tänker inte så mycket, bara på ”vad gör vi nu”, säger Rikard Norling.

AIK kan ta ett stort kliv närmare guldet vid seger mot Östersund. Men laget kunde inte ha fått en sämre start. Det hade bara gått tre minuter när Enoch Kofi Adu kom fel in i en duell och satte dobbarna i benet på Rewan Amin. 

Domaren Martin Strömbergsson tvekade inte och plockade upp det röda kortet direkt. 

– Man tänker inte så mycket, bara på “vad gör vi nu”. Vi kände att vi körde två inspelade forwards, tanken fanns att han (Elyounoussi) skulle spela i den rollen och han visar att han har en ofantligt fin förståelse, säger Rikard Norling.

Slängde sig ner på marken

Adu själv förstod ingenting och slängde sig först ner på marken innan han uppgivet slog ut med armarna. Heradi Rashidi var snabbt framme för att lugna ner mittfältaren som lämnade planen helt knäck. AIK får alltså spela i stort sett hela matchen med en man mindre.

Men i den 31:a minuten tog bortalaget ändå ledningen. Kristoffer Olsson slog en fin hörna till Panajotis Dimitriadis som satte 1–0. Mindre än två minuter senare ökade Tarik Elyounoussi på till 2–0. Men i den 78:e minuten kom reduceringen efter att Per Karlsson nickat bollen i eget mål.

Efter matchen vägrade Enock Kofi Adu att prata med den samlade presskåren.

– Han säger nej, meddelade AIK:s medieansvarige Stefan Mellerborg utan att kunna lämna en anledning till det.

Matchen slutade 2–1 till AIK som kan säkra guldet hemma mot Sundsvall på Friends Arena på söndag.

– Jag litar oerhört mycket på de som var därute. Alla på bänken var beredda att komma in, samtidigt satte de en idé därute som de genomförde på riktigt bra sätt. Att byta för bytandet skull är ingen idé, det kan få konsekvenser, säger Norling.

1 av 4 | Foto: PONTUS ORRE
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM