”Skulle aldrig kunna spela för Spanien”

FOTBOLL

Pappans videoband övertygade Messi

Foto: Jorge och Leo Messi.

Leo Messis lagkamrater i Barcelona har vunnit både EM och VM med Spanien.

Men superstjärnan, som flyttade till Barça som 12-åring, säger att han aldrig skulle kunna spela för det spanska landslaget – delvis tack vare ett videoband.

– Jag är från Argentina och när min pappa skickade en video till Hugo Tocalli (U20-förbundskapten) blev min dröm starkare, säger Messi till argentinska TyCSports.

Leo Messi har vunnit allt som går att vinna med sitt klubblag Barcelona. Men jakten på en stor titel på landslagsnivå går vidare.

Uttagen i U20-VM

Samtidigt har flera av argentinarens vänner från ungdomslagen i Barcelona vunnit både VM och EM med Spanien. För Messi var det dock aldrig någon riktigt tvekan om att han skulle representera Argentina.

Det som övertygade 23-åringen att ta det definitiva beslutet att representera Argentina var en uttagning till U20-VM 2005, redan när han var 17 år. En upplevelse han kan tacka sin pappa för.

”Delar mitt hjärta”

Messis far skickade ett videoband på sin son till förbundskaptenen Hugo Tocalli som direkt tog ut talangen till nästa träningslandskamp och sedan till mästerskapet.

– Jag är från Argentina och när min pappa skickade en video till Hugo Tocalli (U20-förbundskapten) blev min dröm starkare. Det är sant att Spanien har behandlat mig väldigt väl och man ska inte glömma att jag nästan levt lika länge i Barcelona som i Argentina och det delar mitt hjärta. Men det förändrar inte mina färger, säger Messi till argentinska TyCSports.