Kantspelet i fokus när Sverige slog Cypern

FOTBOLL

Tobias Hysén stod för ett mål och en jättemiss

Förbundskapten Erik Hamrén valde att starta med Martin Olsson och Tobias Hysén på varsin kant.

Det fixade Sveriges ledningsmål när landslaget slog Cypern med 2-0. Men Hysén stod även för en rejäl blunder.

– Fick för mycket tid på mig att tänka och så ville jag inte skjuta och missa när det kom en spelare som hade öppet mål, säger Hysén.

Sverige första mål kom efter ett samarbete mellan Martin Olsson och Tobias Hysén. Blackburnspelaren, i dag till höger på mittfältet, slog ett inlägg som Hysén mötte perfekt med pannan.

Cyperns målvakt Antonis Giorgalides var utan chans och 1-0 var ett faktum.

Sverige, som var effektivt i den första halvleken, utökade sedan till 2-0 strax före halvtid.

Pontus Wernbloom slog en fin passning som hittade fram till Marcus Berg. Anfallaren var iskall och dunkade upp bollen högt bakom Giorgalides.

– Skönt för självförtroendet, det är inte så ofta man spelar från start i landslaget. Men vi skulle gjort några mål till, säger Berg.

Jättemiss av Hysén

Hysén var pigg matchen igenom och var ofta delaktig i Sveriges offensiv. I den 64:e minuten stod han för, förutom målen, matchens mest uppmärksammade insats.

Han blev helt fri efter en kontring men försökte att passa istället för att gå på skott. Dessvärre misslyckades han helt med passningen och chansen gick upp i rök. Där borde Blågult haft 3-0.

– Fick för mycket tid på mig att tänka och så ville jag inte skjuta och missa när det kom en spelare som hade öppet mål, säger Hysén.

Johan Wiland fick göra två svettiga ingripande i matchen. Den första kom efter 76 minuter när Andreas Avraam fick ett bra läge till höger i boxen. Wiland briljerade med en snygg benparad.

Den andra räddningen kom i slutsekunderna.

Cypern pressade tillbaka Sverige och var på vippen att få in bollen bakom Wiland. Men efter en tilltrasslande situation kunde målvakten freda målet.

Durmaz debuterade

Värt att notera är att Jimmy Durmaz gjorde sin första a-landskamp. Han ersatte Ola Toivonen, PSV Eindhoven, i den 78:e minuten.

I morgon spelar Sverige final i Cyprus cup mot Ukraina.

ARTIKELN HANDLAR OM