”Det kan lätt bli gnälligt”

FOTBOLL

”Bella” är orolig över Elfsborgs start

Foto: deppigt Johan Larssons Elfsborg åkte på en ny förlust senast mot Kalmar FF. I kväll väntar en viktig match mot den tänkta toppkollegan Malmö FF.

Guldfavoriterna Elfsborg har fått en knackig start på årets allsvenska.

Fredrik Berglund – med flera år bakom sig i klubben – tror att det börjar märkas i truppen.

– Jag kan tänka mig att det blir lite gnälligt, säger ”Bella”.

Foto: Fredrik Berglund.

Det är i Borås Tidnings webb-tv-program ”Avspark Elfsborg” som den förre allsvenske skyttekungen ger sin syn på läget i sin gamla klubb. Berglund, som lade skorna på hyllan efter fjolårets säsong, tror att det börjar märkas att poängen inte har trillat in.

– Man vet hur snacket går – jag kan tänka mig att det blir lite gnälligt. Det är många som tycker mycket. Det är starka karaktärer, vilket både kan vara bra och dåligt, säger ”Bella”.

”Många stjärnspelare”

– Det finns så många stjärnspelare i Elfsborg och vissa av dem sitter på bänken. Spelare som hade gått in i vilket allsvenskt lag som helst. Då kan det bli problem när alla vill spela.

Anfallaren Lasse Nilsson berättar i samma program att det var riktigt sura miner efter den förra förlusten (1–2 mot Kalmar). Men han är också positiv inför mötet med Malmö.

– Det var mycket besvikelse efter matchen, mycket svordomar. Det var vad man kunde förvänta sig efter en sådan skithalvlek.

– Men vi vet vad vi behöver jobba på, vi behöver få lagdelarna att jobba tillsammans.

”Oroväckande”

Anders Svensson i ”Avspark Elfsborg”:

– Det är inte någon kris, det är mer oroväckande att vi inte får spelet att stämma. Men vi är ett bra lag, inget snack om det.

”Bella” Berglund tror också på en vändning.

– Jag står fast vid att om Elfsborg får det lilla självförtroendet med sig kan de vinna sex eller sju matcher i rad. Jag vet det. Jag säger – i alla fall fram till Malmö-matchen – fortfarande att Elfsborg vinner allsvenskan med sju poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM