”Jag längtar till matchen i morgon”

FOTBOLL

Zlatan mötte pressen inför mötet med Spurs i morgon

MILANO/STOCKHOLM. I förra veckan berättade Zlatan Ibrahimovic att han känt sig sliten den senaste tiden.

I dag lugnade han oroliga fans inför mötet med Tottenham i morgon.

– Jag har varit trött de senaste nio åren. Man blir trött när man spelar på den här nivån men Milan tar hand om mig på bästa sätt, säger han.

Det var i samband med landslagssamlingen på Cypern som Zlatan berättade att han känt sig ”mycket sliten” den senaste tiden och att han inte fått ut så mycket som han vill på planen.

”Milan tar hand om mig på bästa sätt”

I dag mötte svensken pressen inför Milans åttondelsmöte med Tottenham på San Siro i morgon – en match som i mångas ögon ses som den största godbiten av alla när Champions League går in i åttondelsfasen.

Zlatan berättade att han längtar till matchen och passade samtidigt på att lugna de fans som eventuellt börjat oroa sig för hans fysiska status.

– Jag har varit trött de senaste nio åren. Man blir trött om man spelar hela tiden på den här nivån, samtidigt så känner jag mig i bra form och Milan tar hand om mig på bästa sätt, säger svensken som assisterade till ett av Milans mål i 4-0-segern mot Parma i lördags.

Med 22 minuter kvar bytte Zlatan med Pato men han säger att han kände sig så fräsch att han gärna hade spelat hela matchen.

Ingen risk för underskattning

Precis som många andra har han imponerats av Tottenhams frejdigt offensiva fotboll men säger samtidigt att Milans långa erfarenhet av Champions League-spel blir viktig i åttondelsfinalen.

– Det betyder mycket. Det ger lugn och en säkerhet och det är en fördel så klart. Vi kommer inte att underskatta Tottenham, det är ett fantastiskt lag. De har visat att de är oerhört starka framåt.

Milan inleder alltså hemma och precis som vanligt blir det viktigt att få med sig ett bra resultat till returen på White Hart Lane i London.

– Det blir viktigt att vinna hemma och att inte släppa in några mål. Vi har publiken med oss och de kommer att vara fantastiska i morgon, säger Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM