Bänkas mot United – nu vill Drogba lämna

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ställde ultimatum till klubben

Drogba.
Foto: FOTO: GETTY IMAGES
Drogba.

Didier Drogba kommer återigen att bänkas när Chelsea tar emot Manchester United på tisdagen.

Det skriver Daily Mail som nu hävdar att 32-åringen kommer att lämna London i sommar.

– Han kommer också att spela i matchen men jag vet inte hur många minuter, säger tränaren Carlo Ancelotti.

Arsenals manager Arsene Wenger spekulerade redan tidigt om att Chelsea skulle bli tvungen att offra Didier Drogba eller Nicolas Anelka efter köpet av Fernando Torres. Klubben betalade omkring en halv miljard för spanjoren när han köptes från Liverpool i januari och Torres är därmed mer eller mindre given i laget.

Ställde ett ultimatum

– Innebär transfern att de vill bli av med Drogba eller Anelka under nästa transferfönster? Jag vet verkligen inte, eftersom de spelarna fortfarande är konkurrenskraftiga och en viktig del av Chelseas trupp, skrev Wenger i sin kolumn på brittiska Eurosport.

Nu ser fransmannen ut att få rätt. Enligt Daily Mail ställde Drogba inför tisdagens stormatch mot Manchester United ett ultimatum till tränaren Carlo Ancelotti: Spela mig från start eller sälj mig i sommar.

Torres startar med Anelka

Samma tidning skriver sent på måndagskvällen att Ancelottis svar är att låta 32-åringen börja matchen på bänken. Enligt Daily Mail kommer Nicolas Anelka återigen att få starta med Fernando Torres.

– Torres kommer att spela i matchen men jag vet inte hur många minuter, sade Ancelotti hemlighetsfullt på presskonferensen.

Kommer Drogba att få spela?

– Han kommer också att spela i matchen men jag vet inte hur många minuter.

Enligt den brittiska tidningen blir det i så fall på sin höjd ett inhopp för anfallaren och därmed en övergång i sommar. Som ny tänkbar klubbadress för Drogba nämns Marseille, Real Madrid och turkiska Galatasaray. De sistnämnda uppges vara favorit och den enda klubb som är beredd att matcha anfallarens nuvarande lön i Chelsea.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN