Lättnadens suck i Örebro

Foto: Valdet Rama.
FOTBOLL

Efter sex raka matcher utan seger fick Örebro äntligen jubla.

1–0 hemma mot redan avsågade Halmstad säkrade nytt kontrakt för Örebro som floppat rejält i årets allsvenska.

– Skönt. Säsongen har inte alls varit bra, sade Örebros Nordin Gerzic utan omsvep.

Ett snyggt mål av Valdet Rama, Örebros bäste spelare i matchen mot Halmstad, gav tre poäng och säkrat allsvenskt kontrakt. Annars hade inte Örebropubliken mycket att vara nöjd över. Matchen bjöd inte på någon större underhållning, Ramas mål och några av hans tekniska nummer undantagna.

För Örebro har det varit en jobbig säsong. Efter tredjeplatsen förra säsongen tippades laget tillhöra toppen i år också. Men det har gått mycket grus i maskineriet.

Skador har stört

– Vi har inte varit tillräckligt bra. Skador har också ställt till det för oss. Förra året gick vi runt på 13-14 spelare från start. I år har vi använt 29 stycken och det talar sitt tydliga språk. Då fungerar det inte, sade Gerzic som själv haft svårt att komma upp i förra årets nivå.

– Även om vi måste förstärka på flera positioner så tycker jag att det finns en grund att bygga på för nästa år, fortsatte han.

Örebros tränare Sixten Boström var lättad efter matchen och han såg mycket hellre framåt än bakåt.

– Jag har lämnat en julklappslista på spelare som jag önskar mig, sade Boström.

– Vi har inga målvakter på kontrakt till nästa år och vi måste förstärka hela vår centrala linje. Den här säsongen har vi inte bara använt många spelare. Vi har också flera som har tvingats att spela halvskadade och det gör det heller inte lättare, sade Boström.

Satsar på svenska cupen

Två allsvenska matcher återstår för Örebro. Det gör också semifinalen i svenska cupen borta mot svenska mästarna Helsingborg. Vinner Örebro får laget spela final på hemmaplan.

– Det skulle rädda hela säsongen för oss att vinna cupen. Just nu är det kanske inte så mycket som talar för oss mot Helsingborg, men nu kan vi fokusera för fullt på den matchen, sade Gerzic innan han gick för att duscha och raka av sig det skägg han låtit växa i väntan på en seger.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro SK