Hamad: Jag skäms

FOTBOLL

MFF utklassat med en man mer

0-3 med en man mer på planen och förlust 1-4.

Malmö FF har inte en chans i Europa utan utklassades av Metalist Kharkiv från Ukraina.

– Jag är ganska tom just nu. Vi gör dåligt ifrån oss och jag skäms faktiskt, säger Malmös målskytt Jiloan Hamad till TV11.

1-4 mot AZ Alkmaar, 1-2 mot Austria Wien och nu 1-4 mot Metalist Kharkiv. Det är siffrorna som definitivt släckt det sista svenska hoppet i Europa.

”Det är klasskillnad”

Malmö FF, som var snubblande nära att nå Champions League, har inte en chans i Europa League. På torsdagen utklassade ukrainska Metalist MFF trots att det svenska laget fick spela med en man mer i 53 minuter.

– Det är klart att det är klasskillnad. De har riktigt bra spelare. Det är bara att erkänna det. Men jag är lite arg. Vi har ändå ett litet grepp, säger Jiloan Hamad.

Jonathan Cristaldo visades ut efter 37 minuter sedan han slagit Pontus Jansson mot halsen. MFF-backen visade tydligt för domaren Fırat Aydınus från Turkiet att han blivit träffad och resultatet blev rött kort direkt. Då hade MFF dessutom redan hittat målet i matchen.

Jiloan Hamad lobbade in 1-0 för hemmalaget efter att ha friställts av en snabb frispark. Men sedan var det roliga över.

”Vi är inte helt hundra”

Metalist dominerade matchbilden och Cristaldo hann med att kvittera matchen med en språngnick i krysset innan han visades ut. Efter det röda kortet gjorde Metalist ytterligare tre mål till seger 4-1 och sköt samtidigt MFF i praktiken ur Europa League.

– Jag är ganska tom just nu. Vi gör dåligt ifrån oss och jag skäms faktiskt, säger Jiloan Hamad.

– Vi är en man mer i 70 minuter ungefär. Man får inte släppa in tre mål med en man mer. Vi är inte helt hundra i dag.

Malmö står nu på noll poäng efter tre matcher och är ordentligt avhängt i gruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM