Kaoset i natt

FOTBOLL

Torres och Carroll klara – sista fem minuterna

Foto: GETTY IMAGES

Med bara minuter kvar till transferfönstrets stängning var ovissheten stor kring Liverpool och Chelseas rekordaffärer.

Först fem minuter innan midnatt kunde Liverpool bekräfta köpet av Andy Carroll och 00:30 presenterades Fernando Torres som Chelseas spelare.

– Jag är väldigt lycklig över min övergång till Chelsea och jag ser fram emot att hjälpa mina nya lagkamrater den här säsongen och i många år framöver, säger Torres.

Liverpool bekräftade på kvällen att klubben accepterat Chelseas bud, som uppges ligga på drygt en halv miljard kronor, för Fernando Torres. Det enda som då återstod var för spanjoren att komma överens om det personliga kontraktet.

Flögs i helikopter

Samtidigt som London-klubben inledde förhandlingarna med Torres representanter meddelade Newcastle att de accepterat ett bud på anfallaren Andy Carroll från Liverpool, på uppskattningsvis 360 miljoner kronor. Men sedan tystnade det från klubbarna när de personliga avtalen skulle färdigställas innan deadlinen vid midnatt.

Torres ska ha flugit med helikopter till London för att hinna slutföra sin övergång i tid men med bara minuter kvar var det tyst från alla håll. Fem minuter innan tolv bekräftade Liverpool till sist att Andy Carroll värvas från Newcastle och tar över Torres tröjnummer nio. Men ingen klubb hade då bekräftat att Fernando Torres övergång hann bli klar.

Först en minut innan fönstret slog igen kom The Sun med avslöjandet att Torres och Benficas försvarare David Luiz hann bli klara för Chelsea. Torres bekräftade 20 minuter över midnatt på sin hemsida att han skrivit på för 5,5 år med Chelsea och 00:30 gick även klubben ut och presenterade övergången.

”Jag är väldigt lycklig”

– Jag är väldigt lycklig över min övergång till Chelsea och jag ser fram emot att hjälpa mina nya lagkamrater den här säsongen och i många år framöver, säger Torres till klubbens hemsida.

– Jag har spelat mot Chelsea många gånger sedan jag kom till England, i några riktigt stora matcher jag aldrig kommer att glömma, och jag vet att det finns många fantastiska spelare här. Jag ska jobba hårt för att ta en plats i laget. Jag hoppas att jag kan göra några viktiga mål för supportrarna att njuta av den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM