Värvningen som petar Ljungberg

FOTBOLL

”Freddie” sitter fast på bänken – platsar inte

Foto: SCANPIX
Fortsätter vinna Celtic tog ännu en seger i går – utan Fredrik Ljungberg på planen. Här är nyförvärvet Kris Commons på språng.

Det är ingen skada, han platsar inte.

Fredrik Ljungberg, 33. har inte lyckats ta sig in i Celtics startelva – och nu har styrelsen agerat.

I dagarna värvade de en skotsk landslagsman som spelar på Freddies position.

Foto: SCANPIX

Det pratades om nytändning och svenska landslaget. Men Fredrik Ljungbergs återkomst till Europa har stannat vid olika skotska bänkar.

I går satt han i Aberdeen och såg sitt Celtic enkelt rulla ut hemmalaget. Trots tidig ledning var den svenske veteranen aldrig nära ett inhopp. Och enligt Sportbladets källor har han tränat för fullt och inte visat några tecken på skadekänning, han platsar helt enkelt inte.

Och det blir värre.

Dagarna före transferfönstret stängde värvade Celtic den skotske landslagsmannen Kris Commons, som är tänkt att konkurrera om en plats på det offensiva mittfältet.

– Det är ett ungt och talangfullt lag, så förhoppningsvis kan jag förstärka det. Att komma hit kommer ge mig de bästa åren i min fotbollskarriär, säger Commons till Celtics hemsida.

”Jordnära kille”

Neil Lennon är tränare för Celtic. Enligt honom är värvningen av den offensiva mittfältaren ett stort tillskott till laget. Och att Kommons inte är äldre än 27 år tycker Lennon är viktigt.

– Han är en jordnära kille så vi är förtjusta över att ha honom här. När vi fick reda på att vi hade chans att få hit honom satsade vi. Han är 27 och på toppen av sin karriär, så vi är lyckliga över att han ska spendera de åren här, säger tränaren.