Chocken: De är släkt

FOTBOLL

Osannolik upptäckt vid släktforskning

Argentinaren Leo Messi är världens bäste fotbollsspelare och spanjoren Bojan Krkic förväntades länge bli detsamma.

Nu visar det sig att de två extrema fotbollstalangerna, som spelade tillsammans i Barcelona, också är släkt, skriver tidningen Diari Segre.

Duon är femmänningar.

Leo Messi flyttade till Barcelona som 13-åringen efter att ha växt upp i Argentina. Där blev den unge fotbollstalangen klubbkamrat med Bojan Krkic vars serbiske pappa själv var en framgångsrik fotbollspelare.

Lämnat Barcelona

Tre år skiljer mellan 24-årige Messi och 21-årige Bojan, som många trodde skulle gå i Messis fotstår och utvecklas till en av världens bästa fotbollsspelare. Så har det inte blivit utan Bojan lämnade istället Messi och Barcelona i somras för spel i italienska Roma.

Nu visar det sig att de har en annan gemensam nämnare. De är släkt.

Härstammar från Spanien

Mariano Perez Miralles och Teresa Llobera Minguet fick två pojkar på 1800-talet. Ramon Perez Llober (född 1859), som är Leo Messis farmors farfar, och Goncal Perez Llobera (1868), som är Bojan Krkics morfars morfar. De två släktingarna till Messi och Bojan var alltså bröder vilket gör duon till femmänningar, avslöjar Diari Segre som grävt i fotbollsstjärnornas släkthistoria.

Släkten härstammar från Spanien men Messis farmor gifte sig senare med en argentinare och flyttade till Sydamerika. Av en ren slump (?) skulle sedan alltså släkten återförenas i världens just nu mest framgångsrika fotbollsklubb.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga