Officiellt: Pulis sparkad av West Bromwich

avLo Hägerfelth

Fyra raka förluster och tio utan seger.

Efter lördagens storförlust mot Chelsea får Tony Pulis nu sparken av West Bromwich.

– Sådana här beslut är aldrig lätta att ta, men är alltid för klubbens bästa, säger ordföranden John Williams till klubbens hemsida

1 av 2 | Foto: ROLAND HARRISON / AFP

West Bromwich säsong inleddes bra med två raka segrar, men sedan har det gått rejält utför. Efter att de i helgen förlorade med 4–0 hemma mot Chelsea har West Brom nu tio raka matcher utan seger varav fyra raka förluster. Lägger man därtill förra säsongens svaga avslut har West Bromwich endast 3 segrar på de 24 senaste Premier League-matcherna.

Det gör att managern Tony Pulis nu får sparken.

– Sådana här beslut är aldrig lätta att ta, men är alltid för klubbens bästa, säger klubbordföranden John Williams till hemsidan.

– Vi är en bransch där resultaten styr och sett från förra säsongens slut och denna säsongen fram till i dag, har våra varit en besvikelse.

Femte som vår sparken

Pulis blir i och med detta den femte Premier League-managern som får sparken, en tredjedel in på denna säsong. Pulis har länge kritiserats hårt bland supporterled för sin spelstil, som kort och gott bygger på defensiv stabilitet, tyngd i luftrummet och styrka på fasta situationer.

Nu lämnar han efter knappa tre år i klubben, samtidigt som West Bromwich - som sedan sommaren 2016 har en ny kinesisk ägare - fortsätter åt ett annat håll.

– Vi vill visa vår uppskattning till Tonys bidrag och hårda jobb under en tid av förändring i klubben vilket inkluderar ett byte av ägarskap. Vi önskar honom all lycka i framtida uppdrag.

West Bromwich meddelar samtidigt att assisterande tränaren Gary Megson tar över laget tills en ersättare är klar.

ARTIKELN HANDLAR OM