Han väntas ta över som ny ordförande i IFK Göteborg

Foto: TT
Mats Engström till höger.
FOTBOLL

Att Frank Andersson skulle lämna sitt uppdrag som ordförande för IFK Göteborg var klart sedan tidigare.

Nu presenterar klubben Mats Engström som förslag till ny ordförande.

I september meddelade IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson att han inte skulle ställa upp för omval.

Till en del ska det ha berott på de avgångskrav som ”Blåvitts” supportrar hade satt upp på Gamla Ullevis läktare vid matcherna.

– Det är inte roligt att se. Även om just banderollerna är riktade mot Frank är det tråkigt även för oss andra, sa Mats Engström, vice ordförande och redan då en väntad kandidat till posten, då.

I dag presenterade så IFK Göteborg Engström som nominerad ordförande.

– Vi känner Mats som en lugn, erfaren och omdömesgill ledare, med god förankring i föreningen. Vår bild är att Mats är drivande i det pågående reformarbetet i föreningen. Ett reformarbete, som bland annat handlar om att få balans i ekonomin, med större intäkter och lägre kostnader, säger Joakim Brinkenberg, ordförande i valberedningen, till klubbens hemsida.

”Måste försöka ena klubben”

62-årige Engström var själv tydlig med att hylla klubbens förutsättningar.

– Det är så populärt att kalla allt för en resa nuförtiden. Vi har påbörjat en resa här, har ett starkt varumärke. Tittar man runtomkring så har vi i särklass Nordens bästa anläggning för att driva fotboll. Vi har Prioritet Serneke Arena där vi tränar under vintern. Vi har starka sponsorer och framför allt supportrar i världsklass, sa Engström och gick sedan in på de mer negativa uppgifterna.

– Det finns även utmaningar. Vi har en ekonomi vi jobbar hårt för att förbättra och 2017 har vi till viss del varit en klubb i disharmoni. Vi måste också försöka ena klubben.

Omvalet hålls vid IFK Göteborgs årsmöte 5 mars 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM