Zlatan tillbaka på planen – nära att bli målskytt med volleyskott

Efter 213 dagar fick Zlatan Ibrahimovic göra comeback.

I slutskedet av inhoppet mot Newcastle var Zlatan nära att bli målskytt med ett volleyskott.

– Lejon återhämtar sig inte som människor. Det handlar om att komma tillbaka och göra ett statement, säger Zlatan Ibrahimovic.

Den 20 april 2017 var olyckan framme. Zlatan Ibrahimovic skadade sig när han landade i en duell i matchen mot Anderlecht i Europa League. Sedan dess har anfallaren inte spelat en enda match.

Stort jubel på läktaren

I går bekräftade Manchester United att 36-åringen skulle finnas med i truppen till mötet med Newcastle.

Med dryga kvarten kvar av lördagens match tog han av sig överdragskläderna. I den 77:e minuten fick Zlatan göra comeback på fotbollsplanen för United. Det var 213 dagar sedan han spelade en match. Det jublades på läktaren när Zlatan Ibrahimovic byttes in mot Anthony Martial.

”Jag vet vad jag gör”

I segerintervjun efter matchen var Zlatan och Paul Pogba, som också gjorde comeback, på strålande humör.

– Det känns speciellt. En ny dag, men samma kvalité. Jag är inte orolig, jag är inte alls orolig. Jag vet vad jag gör. Jag tränar hårt och offrar mycket. Jag är inte orolig alls, säger Zlatan.

Sedan fick han frågan om han någonsin var orolig under rehabiliteringen.

– Nej. Lejon återhämtar sig inte på samma sätt som människor, svarade han och skrattade.

Pogba vek sig av skratt efter Zlatans kommenterar.

Nära att bli målskytt

Zlatan var nära att bli målskytt i den 90:e minuten. 36-åringen kastade sig vid ett inlägg och försökte sig på ett volleyskott. Han fick på en bra träff som tvingade Newcastle-målvakten Rob Elliot att kasta sig och rädda bollen vid ena stolpen.

United vann matchen komfortabelt med 4–1.

– Det har inte varit lätt, särskilt inte i mitt fall. Jag var på toppen, jag blev skadad. Över en natt kunde jag inte göra någonting. Det var inte så att jag åkte på semester eller liknande. Det har inte varit enkelt. Sedan hade jag en annorlunda sommar, eftersom jag inte hade något kontrakt. Jag har inte varit orolig.

– Efter att jag skrev på nytt kontrakt har jag fokuserat på laget. Med min mental styrka vill jag vara där och hjälpa laget på bästa sätt. När du inte har möjlighet att göra det måste du fokusera på en sak - att ta sig tillbaka. Men inte bara ta sig tillbaka, utan komma tillbaka och göra ett statement. Jag har tränat mycket och jag har tränat hårt, jag är här i dag. Jag är tacksam för att jag kan spela fotboll igen. Nu när vi har nått hit vill vi göra mer och mer.

Sedan fick Zlatan uppdraget att lämna över priset som matchens bästa spelare till Paul Pogba. Då skämtade 36-åringen.

– Du menar att den är min, svarade Zlatan och skrattade.

”Ödmjuka hörnan”

När intervjun var över och sändningen återvände till studion skojade Ola Wenström om citaten från Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba.

– Ja, ödmjuka hörnan som är tillbaka där. Det känns som att båda verkligen har längtat efter att strö lite citat, det var ett tag hela registret från herr Ibrahimovic, sa Wenström.

Martin Åslund fyllde i med ett leende:

– Det var tur att han avrundade lite mjukare. Ett tag så mådde jag nästan lite sådär, kom igen!

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.