AIK-planen: match mot Man United

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Premier League-giganten på väg till Sverige i augusti: ”Intresserade av europiskt storlag”

AIK planerar en sommarmatch mot en av världens största klubbar.

Sportbladet kan avslöja att det finns det långt gångna förhandlingar med Manchester United om ett möte på Friends arena i början av augusti.

– Jag skulle gärna möta ett engelskt lag, säger AIK:s vd Thomas Edselius.

Fint besök på Friends. AIK har planer på en spektakulär träningsmatch i augusti – och nu är en överenskommelse med Manchester United nära.

De engelska mästarna ser ut att komma till Sverige i sommar.

Enligt Sportbladets källor är AIK att nära att komma överens med Manchester United, som leder Premier League i stor stil, om en träningsmatch den 7 augusti.

Förhandlingen har pågått ett tag och förutsätter att United kommer med bästa lag. Stjärnor som Nemanja Vidic, Wayne Rooney och Robin van Persie väntas därmed att spela, förutsatt att det är skadefria.

”Möter gärna engelskt lag”

AIK:s vd Thomas Edselius bekräftar att klubben har planerat för en spektakulär sommarmatch.

– Ja, det stämmer att vi är intresserade av att möta ett europeiskt storlag i sommar, säger han.

Stämmer det att ni är nära att komma överens med Manchester United?

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera, jag vill inte säga något om vilka klubbar som vi har pratat med. Vi har en del olika alternativ att välja mellan så vi får se vad det blir. Men jag skulle gärna möta ett engelskt lag, så mycket kan jag säga.

Täta matcher

Matchen är alltså planerad till den 7 augusti vilket är en onsdag mellan omgång 18, där AIK möter Elfsborg och omgång 19, där AIK ställs mot Malmö FF. Två förmodade toppmatcher med andra ord, men eftersom det är en vecka mellan dem så kan den eventuella United-matchen spelas utan att störa den allsvenska satsningen särskilt mycket.

Datumet passar även väl för United, som kommer att befinna sig mellan en turné i Asien och starten av nästa säsongs ligaspel.

Ett slutgiltigt besked om matchen blir av väntas att komma inom ett par veckor, erfar Sportbladet.

– När vi har någonting klart så går vi ut med det, säger Edselius.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN