Viktig seger för Örebro

Nästjumbon Örebro hade inte vunnit i allsvenskan sedan den nionde juli.

Men efter flera brända kanonlägen i första halvlek gjorde skyttekungen William Atashkadeh comeback en bit in i andra – och fixade tre poäng borta mot Kalmar.

– Gött som fasen, sade matchhjälten efter 2–1-segern.

Örebro var det klart bättre laget i första halvlek och efter kvarten spelad fick Karl Holmberg ett bra nickläge efter en djupledsboll. Holmbergs nick gick dock i stolpen.

Efter 20 minuter jobbade pigge anfallaren Alhassan Kamara fram bollen till vänster och spelade in till en helt ren Shpetim Hasini vid straffpunkten. Hasani sköt dock en bra bit utanför Kalmarmålvakten Etrit Berishas vänstra stolpe.

– Vi har skapat målchanser i de senaste matcherna också, men de var av högre kaliber i dag. Även om vi brände dem i första halvlek så kände vi att det var ett steg framåt i den situationen vi är i, sade Örebrotränaren Per-Ola Ljung.

Ologiskt mål

Med tanke på Örebrochanserna kom Kalmars 1–0 helt ologiskt i minut 26. Tobias Eriksson frispelade hemmalagets målkung Abiola Dauda som slog in bollen under ÖSK-målvakten Jonas Sandqvist.

Shpetim Hasani fick minuten efter målet ännu ett drömläge, än en gång ren vid straffpunkten. Men den gången drog han bollen utanför Berishas högra stolpe.

– Det var för jävligt att sitta på bänken i första halvlek. Vi var ju mycket bättre än dem och kunde i stort sett ha stängt matchen då, säger William Atashkadeh, som varit borta från allsvenskt spel på grund av skada sedan slutet av maj.

Dåligt försvarsspel

Efter dryga fem minuter av andra halvlek kom en rättvis Örebrokvittering. Kalmars mittback Markus Thorbjörnsson stod först för en dålig hemåtnick, sedan förlorade han en närkamp med Alhassan Kamara som kunde raka in 1–1.

– Vi har inte råd att göra de individuella misstag vi gör i dag. Örebro hade bättre passningskvalitet och bättre individuell skicklighet, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Segermålet fixade Atashkadeh, som byttes in i 73:e minuten. Också inbytte Ahmed Yasin blev fälld i Kalmars straffområde, med straff och utvisning (andra gula kortet) på Emin Nouri som följd.

Atashkadeh tryckte upp bollen i Etrit Berishas högra kryss.

– Jag var tveksam när jag steg fram, visste inte var jag skulle sätta den. Men jag tänkte att jag slår den hårt och högt, sade Atashkadeh med ett leende.

Matchens stjärnor

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Alhassan Kamara, ÖSK.
Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Magnus Wikström, ÖSK
Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Tobias Eriksson, KFF.
//Ulrik Sandebäck, Guldfågeln Arena.

TT

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN