Elmander: Jag är inte i form

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Galatasaray föll mot United

MANCHESTER/STOCKHOLM. Johan Elmander byttes in efter en kvart.

Men det hjälpte föga för Galatasaray.

Manchester United vann med 1–0 efter ett tidigt mål av Michael Carrick.

– Vi har chansen. Vi hade kunnat få med oss en poäng – eller till och med vinna – men vi saknar det lilla, lilla extra i slutet. Vi måste sätta chanserna, säger Elmander till Sportbladet.

Johan Elmander startade på bänken i Galatasarays bortamatch mot Manchester United.

Men redan efter en kvart ersatte svensken Umut Bulut, som utgick skadad.

Vid det laget hade Michael Carrick redan gett United ledningen. Carrick väggspelade med Shinji Kagawa och placerade det som skulle visa sig bli matchens enda mål.

”Händer inte så mycket”

Johan Elmander var inte nöjd med sin insats:

– Jag har inte självförtroende för tillfället, jag är inte vän med bollen. Jag tycker att jag springer som fan, men det händer inte så mycket. Det går inte att förklara bort på något sätt – jag är inte i form, säger han.
Vad beror det på?
– Allting kommer från den här jävla fotskadan som jag har dragits med. Jag har inte riktigt kommit igång som jag har velat, utan det har tagit mycket längre tid. Och då har man börjat tänka. Man vågar inte gå på avslut och man vågar inte det ena med det andra. Då börjar man tveka istället, och inom fotbollen så får man inte tänka efter. Att börja tänka är det värsta man kan göra som fotbollsspelare.
Att han började på bänken var inte på grund av skadan.
– Det var en gammal vanlig svensk petning. Jag förstår om han vill testa några andra. Det är upp till mig att bevisa att jag ska tillbaka och spela matcherna. Det är det enda jag kan göra – knyta näven i fickan och köra vidare.

”Måste sätta chanserna”

För Galatasaray saknades det inte chanser. Galatasaray hade tre träffar i trävirket och satte även David de Gea på prov.
– Vi har chansen. Vi hade kunnat få med oss en poäng – eller till och med vinna – men vi saknar det lilla, lilla extra i slutet. Vi måste sätta chanserna.

Comeback av Fletcher

Närmast mål var dock United som fick straff efter att Rafael rivits ned. Nani la dock en nonchalant straff som Muslera kunde rädda.

– I första halvlek gav vi bort bollen för mycket och de kontrade riktigt bra. I andra halvlek var vi mer solida bakåt, säger Sir Alex Ferguson till BBC.

– Tre poäng i öppningsmatchen är väldigt viktigt, det vet vi efter av vad som hände ifjol.

I övrigt noterar vi att Darren Fletcher byttes in och gjorde sin första match sedan november förra året. Han har varit borta i nästan ett år på grund av kroniska tarmsjukdomen ulcerös kolit.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.