Här gör Neymar ett nytt klassmål

FOTBOLL

Slog till på volley igen

Foto: Neymar pangar in 1-0 för Brasilien.

Neymar kritiserades inför Confederations Cup för att han gör för få mål i landslaget.

Nu har 21-åringen gjort två volleymål på två matcher.

Sedan avslutade Neymar 2-0-segern mot Mexiko med ett magiskt förarbete till slutresultatet.

Inför Confederations Cup på hemmaplan fick Neymar hård kritik i hemlandet för att han inte kommit upp i samma standard i landslaget som i klubblaget Santos (som nu bytts till Barcelona). De kritikerna har 21-åringen redan tystat.

Efter tre minuter av öppningsmatchen mot Japan, seger 3-0, drog Neymar in ett drömmål på volley. I andra matchen mot Mexiko var det dags igen.

”Får äta upp det”

Den här gången dröjde det nio minuter, och fullt lika vackert var det kanske inte, men det kom återigen på volley och snyggt var det. Ett försök till rensning från hemmaförsvaret nådde istället brassarnas superstjärna som tog några kliv in i straffområdet och dundrade in 1-0 på volley med vänstern i första hörnet.

”De som kritiserade Neymar får äta upp det. Ytterligare ett speciellt mål”, skriver engelske fotbollslegendaren Gary Lineker på Twitter.

På tilläggstid var det dags för mer magi från Neymar. 21-åringen tunnlade då en försvarare och ryckte ifrån en annan i samma rörelse innan han gav Jo öppet mål till slutresultatet 2-0.