Gjorde succé i Norge – nobbar comeback i HBK

avKristoffer Bergström

Målvakten Robin Malmkvist väljer annan superettanklubb

Norska ligatvåan Tromsö gör allt de kan för att behålla honom.

Men målvakten Robin Malmkvist tackar nej och skriver snart på för Assyriska.

– Jag är 24 år och vill vidare, säger han.

I fjol skar det sig mellan Halmstads ledning och förre förstemålvakten Robin Malmkvist. Klubben gick på sin spanska linje, petade tidigare U21-landslagsspelaren och lånade ut honom till Tromsö.

Han gjorde starkt intryck på den norska toppklubben.

– Han var en toppenperson på och utanför banan. Väldigt bra för oss. Vi hade önskemål om att ha honom kvar i Tromsö, men lyckades inte köpa honom, säger ligatvåans sportchef Morten Kraemer.

Nobbar HBK

Malmkvist stod sex matcher, men tog aldrig förstaplatsen mellan stolparna från Markus Sahlmann. Därför ville han inte förlänga när lånet gick ut, utan vände hem. Men inte till Halmstad, där han hade kontrakt två år till.

– Jag har inte blivit behandlad så jäkla schyst. Under nio månader i Tromsö var det aldrig någon från Halmstad som hörde av sig. Och jag har sagt till dem att jag inte skrev på ett fyraårskontrakt för att flytta till Nordpolen efter ett år, säger han.

I dagarna skriver Malmkvist på för Halmstads rival Assyriska. Kontraktet är enligt Sportbladets uppgifter på två år.

”Måste spela mer”

Målvakten bekräftar bara att han lämnar HBK, inte vart han ska.

– Det är bäst för alla parter att jag lämnar. Jag måste spela mer. Det är därför jag lämnade Tromsö trots att jag utvecklades som målvakt och tog min första medalj någonsin där.

ARTIKELN HANDLAR OM