Landslagsmannen klar för Milan

FOTBOLL

”Viktig värvning för laget”

Foto: Nigel de Jong.

Den holländske landslagsmannen Nigel de Jong, 27, är klar för Milan.

Han lämnar Manchester City efter nästan fyra säsonger i klubben.

– En viktig värvning för laget och supportrarna, skriver Milan på sin hemsida.

Nigel de Jong lämnade Hamburg för Manchester City 2009 för en rapporterad summa på 150 miljoner kronor. Efter 137 matcher i den ljusblå tröjan är nu tiden i Manchester över. Milan bekräftar idag på sin hemsida att mittfältsterriern är klar för klubben.

– En viktig värvning för laget, supportrarna och andra intresserade. De Jongs ankomst ger laget en viktig injektion i lagets motor, lagets lungor – mittfältet, skriver Milan på sin hemsida.

Glad för hans skull

Den holländske landslagsmannen har skrivit på för tre år med Milan och har tilldelats tröjnummer 34. Han är med i den trupp som möter Bologna på lördag. Manchester Citys tränare  Roberto Mancini önskar sin förre spelare lycka till och menar att det är synd att han inte blir kvar i klubben.

– Jag är ledsen därför att Nigel var en viktig spelare för oss men om om han är glad, är jag glad för hans skull. Jag är säker på att han kommer att göra väldigt bra ifrån sig i den italienska liga, säger Mancini enligt BBC.

Även förre lagkamraten i City, Joleon Lescott, är besviken över försäljningen.

– Bedrövad över att Nigel de Jong lämnar, inte bara en bra spelare utan en stor personlighet i omklädningsrummet, skriver Lescott på twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A