Drömmål av Marta i storsegern hemma

FOTBOLL

Tyresö körde över Vittsjö i Gustavssons ligapremiär

Bara veckor efter OS-guldet fortsätter succén för Tony Gustavsson.

Med Pia Sundhage på läktaren krossade hans Tyresö topplaget Vittsjö med 5–1.

– Men det här var ingen Tony Gustavsson-seger, säger den nye tränaren till Sportbladet.

Det var klasskillnad i måndagens toppmöte i damallsvenskan. Nykomlingen Vittsjö, som överraskat stort under våren, hade inget att hämta när spelare som Marta, Linda Sembrant, Lisa Dahlkvist och Verónica Boquete bjöd upp till skönspel. Segersiffrorna skrevs till 5-1 efter att stjärnlaget totaldominerat mot Vittsjö.

– Vi kunde ha gjort två–tre mål till, säger nye tränaren Tony Gustavsson, mycket nöjd med det rappa djupledsspel som rev upp stora ytor bakom Vittsjös lite tröga försvarslinje.

Knappa förberedelser

Efter bara tre träningar med Tyresö var det knappt om tid för den tidigare Hammarbytränaren att sätta sin prägel på laget. Med förre kollegan Pia Sundhage på läktaren bjöd ändå hans spelare på en övertygande storseger. Något som inte enbart är Tony Gustavssons förtjänst, är han själv noga med att påpeka.

”Känns fantastiskt”

– Man ska vara ödmjuk och säga det. Ledarstaben och spelarna har jobbat länge med detta. Det känns fantastiskt att få hoppa på det här tåget med Tyresö, säger han.

1-0-målet knoppade landslagsbacken Linda Sembrant in på en välavvägd hörna från Marta. Hon ger den nye tränaren beröm efter debuten.

– Han ger tydliga instruktioner och det känns att Tony kan fotboll. Han fortsätter med det vi varit bra på innan.

”Klasskillnad”

Sembrant och Tyresö tappade poäng i vårens bortmatch mot Vittsjö.

– Det ska inte hända när det är en sådan klasskillnad mellan oss. Vi visar att vi är bättre än dem från första till sista minuten, säger hon.