”Folk älskar allsvenskan”

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2012-03-24

Klubbarna slår rekord i biljettförsäljning:

Allsvenskan är hetare än på många år.

Årskortsförsäljningen skjuter i höjden i nästan alla klubbar.

– Folk kan säga vad de vill om kvaliteten, men det är många som älskar allsvenskan, säger Tomas af Geierstam, biljettansvarig i Djurgården.

Följ ämnen

I fjol sålde Djurgården 4100 säsongskort.

Två veckor innan årets säsong drar igång är man redan upp i 5100.

– Som det ser ut nu så går vi över 6000. Det tror jag att vi gör, det rullar verkligen på just nu, säger Tomas af Geijerstam som är ansavrig för biljettsförsäljningen i klubben.

Ökat tryck på biljetter

Vad beror intresset på?

– Våra rabatterade kort som vi satsat mycket på går väldigt bra. Sen är det sista hela säsongen på Stadion och det spelar roll. Dessutom tror jag att många är nyfikna på våra nya spelare och vad Magnus (Pehrsson, manager) kan hitta på när han fått en hel försäsong att jobba med. Det är nog främst de tre sakerna. Sen är hela allsvenskan het. Folk kan säga vad de vill om kvaliteten, men det är många som älskar allsvenskan. Det är ändå fotbollen som vi har närmast.

Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson – vars klubb har en stabil ökning av säsongskort – märker också av det ökade trycket. Att serien mår bra just nu märks inte minst genom spelarimporterna från Norge och Danmark, menar han.

– Tidigare gick spelarna dit från Sverige istället för tvärtom. Med större spelare kommer också mer publik, säger Andreasson.

AIK går bäst

Bäst av alla klubbar går, i vanlig ordning, AIK och Malmö FF som båda sålt över 8000 kort.

I det första fallet är den aktuella siffran 8300.

Och mycket ska bli ännu mer.

– Vi har den bästa säljveckan kvar med löning och vårväder, säger Stefan Mellerborg, medieansvarig i AIK.