Zlatan: ”Fansen var fantastiska”

FOTBOLL

Här presenterar sig svensken för Paris – med en stormatch

1 av 11

PARIS. Det blev ingen drömpremiär för PSG.

Men väl en drömdebut för Zlatan.

– Det kändes bra och mottagandet från fansen var fantastiskt, säger han till Sportbladet.

Foto: redan en ledargestalt Nu är debuten i franska ligan avklarad för Zlatan Ibrahimovic. Han manade på sina lagkamrater och tog mycket plats direkt. ”Säsongen kommer att bära Zlatans signatur”, skriver Jennifer Wegerup.Foto

Han var redan på förhand den mest omtalade och omskrivne före premiären i franska ligan, Zlatan Ibrahimovic.

I natt, efter ligadebuten där han räddade 2–2 åt PSG med sina två mål mot Lorient, var Zlatan om möjligt ännu mer i hetluften.

När han mötte Sportbladet strax före midnatt var han samlad men nöjd.

– Det känns bra. Vi fick en poäng med oss och det var första matchen. Jag har varit här en och en halv vecka och jag håller fortfarande på att lära känna spelarna och komma in i spelet, säger Zlatan.

Inne i det

Han tycker samtidigt att han redan börjar hitta rätt, vilket hans fina debut också visar även om formen inte är hundraprocentig än.

– Jag är redan inne i det, men för att få mer stabilitet och spela ihop laget så krävs det tid. Vi är många nya spelare. Men det kommer att bli bättre, vi saknar ännu några spelare som är viktiga för oss.

Som Thiago Silva till exempel?

– Ja, även Thiago Motta har du och Sissoko också. Men de kommer, de kommer.

Zlatan tycker att det inledande samarbetet med Lavezzi fungerade okej.

– Det kändes bra. Han är ju också ny, precis som jag. Det kan ju vara lite knepigt. Eller inte knepigt, men det är lite svårt i början med tanke på att det är nya spelare, nytt lag, ny arena, ny gräsmatta.

Iskall vid punkten

I debuten för Milan för två år sedan missade Zlatan en straff. Men nu var han iskall.

– Jag tänkte att jag skulle göra mål…

Vad tyckte du om fansens mottagande?

– Fantastiskt. Så jag hoppas att jag kan ge tillbaka så mycket som möjligt och göra så mycket som möjligt av situationen. I dag fick jag göra två mål och jag hoppas att jag ska göra fler.

Alla tror att PSG ska vinna. Vad säger du om pressen på er?

– Nej, jag är van vid det här, så här har jag spelat i tio år. Det är bara att de andra ska vänja sig. Då tänker jag på dem som varit här innan, inte de nya, de har redan spelat under hög press, säger Zlatan och fortsätter:

– Det är samma sak när de frågar mig om vilken nivå motståndet håller. Då svarar jag att det är inte motståndarna som ska höja nivån utan vi själva. Det är vi som är favoriter och det är vi som har fantastiska spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1