Fotbolls-EM

ZLATANS UTBROTT

avJohan Flinck, Michael Wagner, Robert Laul

• Upprörd över spelarnas hustru-hälsningar • Het diskussion med Rosenberg • Vilda gester mot Allbäck

1 av 7 | Foto: Andreas Bardell
frustrerad efter förlusten Sveriges största stjärna gjorde mål i sitt tredje raka EM-slutspel. Men det räckte inte. Här är bilderna som avslöjar Zlatans frustration efter 1–2 mot Ukraina. Efter slutsignalen hade han bland annat en het diskussion med landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck, som efteråt var förtegen om samtalsämnet.

KIEV. I halvtidspausen hamnade Zlatan Ibrahimovic i en hetsig ordväxling med Markus Rosenberg.

Efteråt tog han ut sin ilska på spelaransvarige Marcus Allbäck.

– Det var en tuff diskussion, menar Allbäck.

Foto: Andreas Bardell
Här är bilderna som avslöjar Zlatans frustration efter 1–2 mot Ukraina.

Efter tappad ledning och förlust i EM-premiären mot Ukraina var det förstås både besviket och irriterat i svensklägret. Argast av alla var lagkapten Zlatan Ibrahimovic. Redan i halvtidspausen hamnade han i en hetsig ordväxling med anfallskollegan Markus Rosenberg.

– Vi snackade om att vi var tvungna att spela fotboll. Det var alldeles för långa bollar och mittfältet kom inte upp. Det blev nästan två mot fem. Zlatan skulle gå på boll och försöka skarva den och jag skulle hitta rätt, men det blev ett hav mellan de andra och mig och Zlatan. Det blev alldeles för många långa bollar. Det är inte vår fotboll, säger Markus Rosenberg.

Ni såg inte överens ut?

– Nej, nej, det var inga problem alls.

Men det såg hetsigt ut?

– Det är vi från Malmö. Det var inga problem. Så ser det ut när vi diskuterar, säger Markus Rosenberg.

Skickade Dahan

Efter matchen, under den gemensamma nedjoggningen, var Zlatan ännu mer upprörd. Han reagerade på att flera spelare var framme vid läktaren och hälsade på sin fruar och skickade dit sjukgymnasten Rickard Dahan för att säga åt dem.

Sedan tog Zlatan ut sin ilska på spelaransvarige Marcus Allbäck. Allbäck tonar dock ner att det ska ha handlat om ett bråk:

– Jag pratade nog med alla spelare. Zlatan var en av dom, säger Allbäck.

Vad pratade ni om då?

– Det tar jag inte med er. Men det är klart att det var tufft. Det var olika situationer vi diskuterade. Han frågade hur vi upplevde olika situationer, det var allmänt snack, säger Marcus Allbäck.

Snabb pressvisit

Zlatan stannade bara till kort i den mixade zonen och gav endast sin syn på matchen utan att svara på följdfrågor:

– Det är inget bra att vi förlorar första matchen. Som tur har vi två matcher kvar där jag hoppas vi gör det bättre än i dag. Första halvlek var sådär, inte som vi brukar spela. I andra gick det mycket bättre, vi skapade fler chanser. Jag hade en bra i första med nicken. Vi fick 1–0 men två mål mot oss och förlorade matchen, sa Zlatan och lämnade snabbt Olympiastadions pressfålla eskorterad av landslagschefen Lars Richt.

ARTIKELN HANDLAR OM