Zlatan Ibrahimovic

Berlusconi: Jag har sålt Ibrahimovic

Av: 

Johannes Hägglund

FOTBOLL

Berlusconi bekräftar

Efter långa förhandlingar gick Milans president Silvio Berlusconi ut och sa "Jag har sålt Ibrahimovic och Thiago Silva till PSG"

Övergången offentliggjordes aldrig under torsdagskvällen. Sky Italia rapporterar om att Zlatan och den franska klubben fortfarande inte är överens om lönen.

Enligt uppgifter till italienska medier ska Mino Raiola träffa PSG:s sportchef Leonardo under fredagsmorgonen.

Redan den 4:e juni avslöjade Sportbladet att Milan var redo att sälja Zlatan Ibrahimovic eftersom de ville bli av med svensken höga lön på tolv miljoner euro. Därefter har det varit många turer fram och tillbaka.

Men i onsdags satte sig Raiola på ett plan till Sverige för att övertala anfallaren. I torsdags kom det fram uppgifter att även PSG:s sportchef Leonardo var på plats i Sverige för att snacka med Zlatan.

RMC: Zlatan och PSG överens

Därefter åkte Raiola och Leonardo till Frankrike där de fortsatte att förhandla. Representanter från både Milan och Paris Saint-Germain samlades i den franska klubbens högkvarter. Efter att ha förhandlat i nästan fyra timmar sa Milans president Silvio Berlusconi enligt Gazzetta dello Sport:

– Jag har sålt Ibra och Thiago Silva, och därmed sparat 150 miljoner euro över.

Enligt franska RMC Sports hemsida ska Zlatan Ibrahimovic och PSG vara överens. Det ska handla om ett treårskontrakt, som ger svensken motsvarande 110 miljoner kronor om året.

Nytt möte under fredag

Men övergången offentliggjordes aldrig under torsdagskvällen. Enligt Sky Italia är Zlatans personliga kontrakt inte klart. Anfallaren kräver 100 miljoner kronor medan PSG uppges erbjuda 80 miljoner kronor.

Till TT säger Mina Raiola.

– Det finns inget att bekräfta.

Enligt italienska medier ska Mino Raiola och Leonardo träffas igen i PSG:s högkvarter under fredagsmorgonen.  

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Sportbladet på plats i Paris – Johan Renvall rapporterar transferkaoset

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic