"Vi har sju eller åtta spelare – de har två"

FOTBOLL

Simeone laddad inför finalen

Foto: Bild från i maj. Sergio Ramos, Real Madrid, kvitterar på övertid i Champions League-finalen mot Atletico Madrid.

Champions League-finalen är historia.

Nu möts Real och Atletico i spanska supercupen, och Diego Simeone trissar upp stämningen.

– Vi har sju eller åtta spelare för 95 miljoner euro – de har två, säger han på en presskonferens inför matchen.

I våras plockade Atletico Madrid ett sensationellt ligaguld, mycket tack vare tränare Diego Simeone och hans passionerade vilja att vinna.

Säsongen var nära att kulminera i en Champions League-titel, men rivalerna Real Madrid kvitterade på övertid och vann i förlängningen. Tre månader senare möts lagen igen.

Inför spanska supercupen i kväll talar Simeone om sin respekt för Real och menar att "Los Blancos" har förbättrats tack vare nyförvärv som Toni Kroos och James Rodriguez. Sedan ser han till att ta upp skillnaden mellan klubbens kassakistor.

"Är lite skillnad"

– Vi har värvat sju eller åtta spelare för 95 miljoner euro.  För samma summa har Real värvat två spelare. Det är lite skillnad, men vår klubb har alltid haft den här kreativiteten. Vi formar en grupp, och en grupp består av 18 eller 20 spelare, inte elva, säger Simeone på en presskonferens enligt Football Espana.

Även Atletico-mittfältaren Mario Suarez fäster fokus på den ekonomiska biten.

– Real är en av de finansiellt starkaste klubbarna i världen, vilket gör dem till lite av en favorit i kväll. Men vi möter våra ärkerivaler och vill verkligen vinna genom att spela vårt eget spel. Det är alla medvetna om, säger han.

"Finns ingen favorit"

Motståndarnas tränare Carlo Ancelotti förfogar över ett fotbollslag som mycket väl kan försvara sin tron i Europa. Den gode italienaren talar dock i lika respektfull ton som alltid.

– Atletico har inte ändrat sitt sätt att spela, utan blir lika svårslagna som de var förra säsongen. Det finns ingen favorit i kväll.

Ett dubbelmöte är att vänta, där den första matchen spelas på Santiago Bernabeu i kväll. Returen äger rum redan på fredag.

Nyförvärv som Toni Kroos, James Rodriguez och Mario Mandzukic kastas därmed in i hetluften direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga