”Balotellis sista chans”

FOTBOLL

Agenten Mino Raiola: ”Det är nu eller aldrig”

Foto: Nu eller aldrig. Liverpool blir Mario Balotellis sista chans att visa att han platsar inom den europeiska toppfotbollen, enligt agenten Mino Raiola.

Mario Balotelli, 24, är nära en övergång till Liverpool.

Om man lyssnar till hans agent, Mino Raiola, så kan det vara anfallarens sista chans att visa upp sig i en europeisk toppklubb.

– Det är nu eller aldrig, säger han.

I går landade Mario Balotelli, 24, i Liverpool och syntes senare på träningsanläggningen Melwood. De personliga delarna i kontraktet sägs vara spikade och Milan–anfallaren förväntas skriva på ett treårskontrakt och kan presenteras redan på måndag eller tisdag.

Hans sista chans

Om man ska lyssna till Balotellis agent, Mino Raiola, så är det anfallarens sista chans att visa att han har det som krävs för att spela på den högsta nivån i Europa.

Balotelli har en stökig karriär bakom sig, bland annat har han blivit bötfälld för strippklubbsbesök, hamnat i slagsmål med lagkamrater på träning och han har dragit på sig diverse röda kort genom åren. Nu säger Raiola att 24-åringen en gång för alla måste visa vad han går för.

– På den högsta nivån, ja. Det är nu eller aldrig. Om det går fel? Mario är 24 år gammal och kan inte längre luta sig mot sin ålder, säger han enligt Football Italia.

”I Liverpool är han skyddad”

Raiola menar också att Balotelli fick för mycket ansvar i Milan, att det helt enkelt sattes för hög press på honom och att det är därför Liverpool är ett perfekt klubbval för honom.

– Milan är en fantastisk klubb. Mario spelade bra i sex-sju månader och var avgörande för att de skulle få spela Champions League, men sedan kunde man se att han inte är redo att vara en ledare. Kommer han någonsin att kunna bli en ledare? Jag sökte en klubb för honom där han kan vara en viktig del utan kravet att han måste vara en ledare. Liverpool har Steven Gerrard. Där kan Mario vara skyddad och göra sitt bästa. Mario behöver få bort pressen från sina axlar, han måste känna sig fri för att kunna göra mål, så enkelt är det, förklarar han innan han konstaterar:

– Nu är det upp till honom. Ytterligare en flopp vore inte bra.