Ancelotti: ”Verkade inte så allvarligt”

FOTBOLL

Optimistisk om sin superstjärna

Foto: TT

Tappad ledning och Cristiano Ronaldo skadad.

Tränare Carlo Ancelotti har dock goda förhoppningar om sin superstjärna.

– Det verkade inte vara något allvarligt, säger tränare Carlo Ancelotti enligt Goal.

Real Madrid slog in ett sent ledningsmål genom nyförvärvet James Rodriguez, men det första av två möten i spanska supercupen slutade ändå oavgjort.

Raul Garcia satte kvitteringen i slutminuterna – och vad värre är tvingades ”Los Blancos” byta ut sin portugisiske storstjärna Cristiano Ronaldo på grund av skada.

På den efterföljande presskonferensen förklarade Real-tränaren Carlo Ancelotti läget. Den gode italienaren såg lika lugn ut som alltid.

– Cristiano kände smärta i baksida lår och var inte alls bekväm. I morgon (läs: i dag) ska han genomgå tester. Till en början verkade det inte vara något allvarligt, säger ”Carletto” enligt Goal.

Fördel Atletico

Ancelotti var inte sen med att hylla sitt lag, trots att 1-1 ger Atletico slagläge inför returen på fredag.

– Jag tycker att hela laget spelade med utomordentlig rytm och kontrollerade spelet från start till slut. Vi pressade högt upp i banan, vår trio på mitten gjorde det bra och James Rodriguez mål kommer att ge honom självförtroende.

Real-tränaren talade alltså gott om sin nya juvel, men också om både Ronaldo och Gareth Bale. Den ena vann ju Ballon d’Or och den andre avgjorde Champions League-finalen i maj mot just Atletico.

"Vi gav aldrig upp"

De rödvita gästerna? Jo, Diego Simeones mannar visade återigen prov på en fenomenal inställning. De vägrar vika ner sig eller acceptera ett underläge.

Naturligtvis var målskytten Raul Garcia nöjd med både resultatet och insatsen.

– Vi hade ingenting att förlora och gav aldrig upp. Det här är en arbetsinsats av samtliga i laget. Nu vill vi vinna guldet på hemmaplan tillsammans med våra supportrar, säger Garcia till spanska AS.

Atletico Madrid är regerande spanska mästare, medan Real Madrid kröntes till kungar av Europa efter att ha tagit hem Champions League i våras.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga