Bekräftar försäljning – krossar PL-rekordet

FOTBOLL

Ancelotti: Tackar honom för allt

Ángel di María ser ut att bli Premier Leagues dyraste spelare genom alla tider.

På söndagen bekräftade Real Madrids manager att 26-åringen lämnar klubben med Manchester United som förväntad adress.

– Vi tackar honom för allt han gjort för oss, säger Carlo Ancelotti enligt Manchester Evening News.

Foto: Angel di Maria lämnar Real Madrid, bekräftar tränaren Carlo Ancelotti.

Manchester United har hittat sin stjärnvärvning. Brittisk media rapporterade under lördagen att United enats med Real Madrid om en övergång för Ángel di María till ett pris på 60 miljoner pund, motsvarande 685 miljoner kronor.

”Är nära en övergång”

Nu bekräftar Reals manager Carlo Ancelotti att mittfältaren lämnar. Stämmer uppgifterna om priset överträffar det Chelseas köp av Fernando Torres för 50 miljoner pund 2011 och gör argentinaren till Premier Leagues dyraste nyförvärv genom alla tider.

– Di María har inte tränat i dag. Det är inte officiellt ännu men han är nära en övergång. Vi tackar honom för allt han gjort för oss, säger Carlo Ancelotti enligt Manchester Evening News.

– Han har sagt adjö, tilläger italienaren enligt The Mirror.

”Gjort allt i vår makt”

Ancelotti påstås hela tiden ha velat ha kvar mittfältaren samtidigt som president Florentino Perez ansett att en försäljning var nödvändig efter värvningen av James Rodriguez för 63 miljoner pund. Det förnekar nu Ancelotti.

– Real Madrid har gjort allt i vår makt för att behålla di María. Han valde något annat. Vi säger lycka till.

Enligt Sky Sports kommer 26-åringens agent Jorge Mendes att resa till Manchester i början av veckan för att förhandla klart di Marías personliga kontrakt. Argentinaren uppges sedan få ärva tröjnummer sju i klubben, som tidigare använts av bland andra Cristiano Ronaldo och David Beckham.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga