”Han är en talang i världsklass”

FOTBOLL

Brendan Rodgers höjer Mario Balotelli till skyarna

Foto: Mario Balotelli presenterades för Liverpool på måndagen.

Mario Balotelli är klar för Liverpool.

Manager Brendan Rodgers hyllar anfallaren och tycker att 24-åringen tillhör den absoluta världseliten.

– Om han kan vara konsekvent är han en helvetes spelare, säger han.

På måndagen presenterades Mario Balotelli, 24, som klar för Liverpool.

Den tidigare Manchester City- och Milan-anfallaren ersätter Luis Suarez som tidigare i sommar gick till Barcelona och Liverpools manager Brendan Rodgers kunde inte vara mer nöjd.

– Det finns inga tveksamheter kring Marios förmåga, han är en talang i världsklass och någon som, med tanke på sin unga ålder, har stor erfarenhet av att spela på den allra högsta nivån, säger han.

”Vad han tillför? Trubbel!”

Många höjde på ögonbrynen när övergången först kom på tal, med tanke på Mario Balotellis bakgrund. Under åren har anfallstjärnan bland annat blivit bötfälld för strippklubbsbesök, hamnat i slagsmål med lagkamrater på träning och dragit på sig diverse röda kort.

Brendan Rodgers tar det hela med ro. I en intervju med Sky Sports inför matchen mot Manchester City skämtade han till det lite när han fick frågan vad Balotelli kommer att tillföra i klubben.

– Trubbel, svarar Rodgers och skrattar.

”Har fått en helvetes spelare”

Därefter blir han allvarlig.

– Vid ett sådant här skede i sin karriär kan det här vara hans sista chans i en stor klubb. Han har en enorm potential, men behöver komma till Liverpool och vara konsekvent. Om han kan det har vi fått en helvetes spelare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM