Ganemyr kvar på sjukhuset

FOTBOLL

”Alla spelare är fortfarande chockade”

Foto: Robin Ganemyr spelade tidigare i Falkenberg.

Robin Ganemyr, 31, är fortfarande kvar på sjukhus.

Det var på en träning i onsdags som Oddevold-spelaren föll ihop livlös på planen inför sina lagkamrater.

– Vi har pratat med en krishanterare, alla är fortfarande chockade, berättar klubbens ordförande Johan Ederwall.

Det var i onsdags som Oddevolds Robin Ganemyr, 31 föll ihop under en träning utan att någon medspelare varit i närheten av honom.

Han blev liggande livlös på planen och fick genast hjärt-lungräddning innan ambulans förde honom till Norra Älvsborgs länssjukhus.

Kvar på sjukhus

Sedan dess har Ganemyr vårdats på sjukhuset. Klubben har nu valt att lägga locket på av respekt för Robin, hans familj och sjukhusets läkare. I stället hänvisar klubben till sjukhuset – som har tystnadsplikt.

– Det är ett skittråkigt svar, men vi har valt att respektera läkarnas jobb. NÄL bestämmer, de får berätta hur hans status är. Men Robin ligger fortfarande kvar, så mycket kan jag säga, säger Oddevolds ordförande Johan Ederwall.

– Men en viktig sak är ju att vi som förening, vi vill ju inte att sådant här ska hända, vi är inte vana vid sådana här situationer. Vi gör så gott vi kan, tillägger han.

Spelarna fortfarande chockade

Oddevold ställde in sin träning i går och spelarna och ledarna satte sig i stället ned och pratade tillsammans med en krishanterare.

– Han berättade lite hur man hanterar sådant här, han ville förklara för killarna vad som kan hända vid chock, att chocken ibland kan komma flera dagar efteråt. Alla tyckte att det var jätteskönt att bara sitta ned och prata med varandra, säger Ederwall.

I dag tränade Oddevold som vanligt, inför nästa seriematch som är på måndag.

– Det var en jättebra träning, den var lättsam och alla killar var fokuserade. De tyckte nog att det var skönt att komma tillbaka till normal träningsrytm igen, säger Johan Ederwall.