Lämnar AIK – här är nya drömlönen

avAndreas Käck, PeO Larsson

Milosevic flyttar till Besiktas

Milosevic tid i AIK är över för denna gång.

AIK säljer Alexander Milosevic till Besiktas.

Mittbackens nya lön: 4 miljoner kronor netto om året.

– Jag vill passa på att hälsa till orten, säger Milosevic efter drömflytten.

Det har spekulerats om det i flera veckor och nu går AIK ut med att de släpper mittbacken Alexander Milosevic till turkiska Besiktas. ”Gnaget” får – enligt uppgifter till Sportbladet – en miljon euro, cirka nio miljoner kronor, för mittbacken. Kontraktet är på 3,5 + 2 år och eftersom Besiktas är börsnoterat och går de nu ut offentligt med Milosevic nya lön. Han kommer under den kommande säsongen att tjäna 425 000 euro, alltså cirka fyra miljoner kronor om året, netto. Därefter höjs lönen löpande och blir Milosevic kvar i den turkiska klubben kontraktet ut kommer han från och med säsongen 2018/19 att tjäna 600 000 euro netto om året.

– Ett stort tack till alla mina lagkamrater, ledare och alla runtom hela klubben för att de sedan den första dagen som jag kom hit behandlat mig på ett fantastiskt sätt. Ett speciellt stort tack till alla supportrar som stått bakom mig sedan den första dagen som jag kom till er klubb. Det har varit en ära att få spela här. Liksom en god vän till mig sa tidigare, så vill jag också passa på att hälsa till orten. Tack för stödet, dröm stort, vi gjorde det igen, säger Milošević till AIK:s hemsida.

”Kommer sakna honom”

Sportchef Björn Wesström känner både vemod och stolhet.

– Det här är i grund och botten ett led i vår verksamhet, att scouta, utveckla och sälja spelare. På så sätt är det bra, men självklart kommer jag att sakna Alex både som person och som fotbollspelare. Men det är inte mina personliga känslor som räknas, det som räknas är att vi gör bra saker för AIK, säger han.

Milosevic kom till AIK från Vasalunds IF i februari 2011. Han förlängde sitt kontrakt med AIK i april 2014. Då förhandlades också Vasalunds vidareförsäljningsklausul om. Från att, enligt Sportbladets uppgifter, ha legat på 40 procent sänktes den till 30 procent, vilket framkommer i AIK:s egen årsredovisning.

– Det är mellan oss och Vasalund, men både vi och dem är nöjda med sättet det gjordes på, säger sportchefen.

Hur ser du på er mittbackssituation nu? Behöver ni förstärka?

– Det får framtiden utvisa. I nuläget har vi fem-sex spelare som kan spela mittback i AIK och det betraktar vi som ganska gott ställt. Sedan får man alltid utvärdera löpande men just nu känner vi inget akut behov.

Det har pratats om David Fällman, är han aktuell?

– Jag vill varken skriva upp eller avskriva någon spelare. I nuläget fokuserar vi på de spelare vi har. Vi har fått tillbaka Panos (Dimitriadis) från skada, Nisse Johansson kan spela mittback, sedan har vi Sauli (Väisänen), Noah (Sonko Sundberg) och Per Karlsson. Så jag tycker vi har bra täckning.

”Mycket spekulationer”

Även Celso Borges ryktas bort från AIK men Wesström är förtegen gällande costaricanens framtid.

– Det som händer i nuläget är att han tränar med AIK i morgon (torsdag). Det är det närmaste på kartan, sedan får vi se vad som händer. Situationen är ungefär som den varit med Alex, det är mycket spekulationer och även en hel del diskussioner. Sedan får vi se vad utkomsten blir, säger Wesström.

En annan allsvensk profil, Malmös Emil Forsberg, förväntas i kväll också bli klar för en ny klubb i Europa.

ARTIKELN HANDLAR OM