Bar Syrianskas tröja - vajade rivalens flagga

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

"Får kalla sig vad han vill"

Foto: Pic-Agency & privat

Ett derby utan lika mycket hat?

Här är bilden som i så fall symboliserar precis allting.

I gårdagens Södertälje-derby stod David Rhawi, 8, i Syrianska-tröja - och vajade den assyriska flaggan.

– Oavsett benämning är det här ett och samma folk, och hans beteende är ett resultat av rätt uppfostran, säger pappa Metin till Sportbladet.

Inför gårdagens Södertälje-derby hette det att allt var som vanligt, men att inget var som förr. Visst, Assyriska och Syrianska är fortfarande bittra rivaler - men den här gången skulle derbyt ha en lugnare klang än tidigare.

Syrianska vann med 2-0 efter en dubbel av skyttekungen Nikola Grubjesic, och även om supportrarna inte kunde hålla sig från att skandera nedsättande ramsor vid enstaka tillfällen präglades matchen inte av samma hat som tidigare.

Nu sprider sig bilden som berört både Assyriska- och Syrianska-fans.

"Jättestolt över honom"

På huvudläktaren - Assyriska-publikens sida - stod nämligen åttaårige David Rhawi och vajade den assyriska flaggan. Det som var iögonfallande? Han bar samtidigt en Syrianska-tröja.

– Min son är fri att kalla sig vad han vill. Det här beteendet är ett resultat av rätt uppfostran, det är praktiken av min teori som pappa. Jag är jättestolt över honom och hoppas att hela nationen ska ta efter honom, säger pappa Metin Rhawi till Sportbladet.

Han fortsätter:

– Oavsett benämning så är det här ett och samma folk, trots att vi har två kyrkor och två fotbollslag. Det är den sanna övertygelsen jag har.

"Höjdpunkten var denne unge"

Medan lagkaptener och styrelsemedlemmar talat om ett och samma folkslag som börjat tröttna rejält på det som kallas ”namnkonflikten” har den här bilden fått stort genomslag på sociala medier.

Via Facebook och Instagram har den spridit sig som en löpeld bland båda lagens supportrar, och många är ense om att Davids handling symboliskt väger blytungt.

– Skönt med vinst, men höjdpunkten var denna unge! #respekt, skriver Syrianska-supportern Jakob Isa på sin Facebook.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN