Lopez förbannad på Real: ”Jag är bäst”

1 av 2
FOTBOLL

Målvaktssituationen i Real Madrid har varit prekär de senaste två säsongerna.

När Diego Lopez nu lämnar för AC Milan gör han det förbannad på klubbcheferna.

– Jag är den bästa målvakten i den här klubben och det vet ni om, ska Lopez ha sagt under en konfrontation enligt Goal.

Kampen om platsen som förstemålvakt i huvudstadsklubben inleddes i december 2012 när Diego Lopez fick ersätta Casillas efter att denna skadat sig.

I Casillas frånvaro imponerade Lopez och när Casillas var frisk igen fick han finna sig i att sitta på bänken. Det var ett beslut som dåvarande Real-tränaren José Mourinho kom under hård kritik för.

Sparkad från klubben efter den säsongen fick Mourinho ändå någon slags upprättelse när nye tränaren Carlo Ancelotti även valde Lopez framför Casillas – i ligaspelet.

Casillas fick nöja sig med att vara målvakt i cuperna.

”Gör som ni vill”

Och efter att ha värvat VM:s succémålvakt Keylor Navas från Levante denna sommar var det dags att skeppa iväg en målvakt från Real Madrid.

Casillas blev trots ett svagt världsmästerskap kvar – och Lopez håller på att säljas till AC Milan.

Enligt Goal ska Lopez vara förbannad över hur han behandlats av klubben och på flyget tillbaka från försäsongsturnén i USA konfronterade han klubbcheferna efter beskedet att han skulle skeppas iväg.

– Jag är den bästa målvakten i den här klubben och det vet ni om. Men gör som ni vill, sa Lopez enligt Goal.

Betalar honom 110 miljoner för att lämna

Real Madrid har enligt Madrid-tidningen Marca köpt ut Lopez från kontraktet till en kostnad av 12 miljoner euro, motsvarande drygt 110 miljoner kronor – och låter honom flytta till Milan gratis.

Real Madrids målvaktstränare Villiam Vecchi gratulerar Milan till värvningen.

– Han är en av de bästa målvakterna jag arbetat med. Han har precis allting och blir en fantastisk värvning för Milan. Han är tekniskt komplett och har det senaste året visat att han klarar av att leva med pressen, säger Vecchi enligt Marca.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga