Femte raka krysset – HIF kvar i botten

FOTBOLL

Jordan Larsson nära hjälteroll

Markus Holgersson prickade stolpen i återkomsten – och Jordan Larsson fick ett jätteläge i slutet.

Men Helsingborg och Norrköping spelade 0–0 på Olympia.

HIF buades ut efter femte raka krysset.

– Det är ett prekärt läge, säger tränaren Roar Hansen i C More.

Helsingborg är indraget i bottenstriden efter en medioker säsong i årets allsvenska.

Häromdagen plockade klubben in två förstärkningar inför hösten. En av dem höll på att bli målskytt direkt i sin återkomst.

Markus Holgersson lämnade Helsingborg 2011 och gjorde nu sin första match för klubben på tre år. Backen, som hunnit med spel i både New York Red Bulls och Wigan, drev fram och lossade bössan från distans i 30:e minuten. Men skottet träffade stolpen – och HIF gick mållöst från Olympia.

Nyman med stolpskott

Det gjorde även IFK Norrköping som dock skapade flera bra chanser i den andra halvleken. Den allra vassaste möjligheten fick Christoffer Nyman. Arnór Ingvi Traustason hittade fram till Nyman som träffade stolpens insida.

Helsingborg har spelat fem raka oavgjorda matcher i allsvenskan och inte vunnit sedan 1 juni då det blev 1–0 mot Falkenberg. Efter matchen hördes spridda burop från besvikna fans.

– Det är ett prekärt läge. Det är ingen katastrof, vi är där och kämpar varje match. Det är många nya spelare som ska lära känna varandra men truppen gör ett jäkla jobb, säger tränaren Roar Hansen i C More.

Han erkänner att tabelläget, endast fyra poäng från nedflyttningsplats, är bekymmersamt.

– Alla som håller på Helsingborg har varit oerhört framgångsrika de senaste åren. Det är klart det är jobbigt i magen för oss alla, både i laget och utanför, säger Hansen.

Palsson fick en kvart

Det andra nyförvärvet, islänningen Victor Palsson, byttes in i 75:e minuten. Jättetalangen Jordan Larsson, son till Henrik, kom in på planen en kvart tidigare och höll på att bli matchvinnare i 90:e minuten. David Accam spelade fram Larsson som försökte överlista David Mitov Nilsson med ett närskott. Men Norrköpingsmålvakten stod i vägen och räddade en poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM