Norrmän kallare – än Andorra under strejk

FOTBOLL

Ingen vill se matchen – trots Englands superstjärnor

Foto: TT

Kan Norge göra något annat än att åka skidor?

Engelsmännen verkar inte vara särskilt sugna på att ta reda på det i alla fall.

Norges fotbollslandslag lockar mindre publik än Andorra – under en tunnelbanestrejk.

Sedan Wembley byggdes 2007 har Englands fotbollslandslag aldrig haft en sämre publiksiffra än 48 876, i en träningslandskamp mot Sverige i november 2011. Sämsta noteringen i en tävlingsmatch är 57 897 i en VM-kvalmatch mot Andorra 2009 – när London dessutom var lamslaget av en stor tunnelbanestrejk. Nu väntas bottenrekorden slås med råge.

”Hoppas intresset ska öka”

Inför träningslandskampen mot Norge den 3 september har Englands fotbollsförbund bara lyckats sälja 10 000 biljetter. Enligt Daily Mail tros det bristande intresset bero på Englands ”urusla” VM-insats i kombination med det ”oglamourösa skandinaviska motståndet”.

– Vi hoppas att intresset kommer att öka ju närmre matchen vi kommer så att vi, förutom ett bra sportsligt motstånd, får en fotbollsfest på läktaren både för norrmän och engelsmän, säger Svein Graff, kommunikationsdirektör på Norges fotbollsförbund, till Dagbladet.

Plats för 90 000

I ett sista försök att få fart på försäljningen ska Englands förbundskapten Roy Hodgson göra en stor intervju med Sky Sports, hans första sedan VM. Fotbollsförbundet planerar också en omfattande biljettkampanj med reducerade priser samt hoppas på extra fart via uppmärksamheten när landslagets nye lagkapten ska utses.

Oavsett lär det eka tomt på jättearenan med plats för 90 000 åskådare.

ARTIKELN HANDLAR OM