Lämnar återbud - fått jobb som fängelseofficer

FOTBOLL

Färöarnas kapten Benjaminsen tackar nej till landslaget

1 av 2 | Foto: Frodi Benjaminsen.

På söndag reser Färöarnas landslag till Rumänien för EM-kvalmatch. De reser dock utan 37-årige Frodi Benjaminsen som väljer jobbet före landslaget.

– Han ska vara fängelseofficer och började ett nytt jobb i går, säger förbundskapten Lars Olsen.

Lönerna för fotbollsspelare når nya höjder varje säsong och Zlatan Ibrahimovic har under karriären dragit in över en miljard kronor. Men inte alla fotbollsspelare har det lika gott ställt.

Färöarnas Frodi Benjaminsen lämnar återbud till mötet med Rumänien för att han fått ett nytt jobb.

Benjaminsen, som har gjort 84 A-landskamper och var med i matchen mot Sverige i VM-kvalet 2013, är en av de fotbollsspelare som inte lever på fotbollen.

Fått jobb som fängelseofficer

Förbundskaptenen Lars Olsen är inte nöjd med att hans lagkapten missar matchen men förstår beslutet.

– Frodi är ursprungligen en snickare, men har tagit en ny utbildning i Danmark över vintern. Han ska vara fängelseofficer och började ett nytt jobb i går, och han tror att det skulle vara dåligt att avbryta så tidigt i sitt nya jobb, säger Färöarnas förbundskapten Lars Olsen enligt bold.dk.

Lagkaptenen och den centrala mittfältaren är bara en av de spelare som missar mötet med Rumänien och Lars Olsen har lärt sig att acceptera återbuden.

– Du måste acceptera det som tränare i ett land där det finns heltidsanställda yrkesmän. Jag har upplevt det förut - inte med honom, men några av de andra - och det måste alltid respekteras. De lever av sitt civila arbete, säger Olsen och fortsätter:

– Det är olika villkor, men du måste ta den respekt som kommer med jobbet, och jag visste att när jag tog jobbet. Jag har inte alltid spelarna när jag känner för det.

■ ■ ■

Benjaminsen var med när Färöarna föll mot Sverige 2-0 i VM-kvalet på Friends. Efter matchen riktade Zlatan Ibrahimovic kritik mot de gnälliga motståndarna. Som svarade på kritiken med att "Zlatan gillar att påpeka hur mycket pengar han tjänar".

ARTIKELN HANDLAR OM