Barcastjärnans böter: 100 000 kronor

FOTBOLL

Förolämpade polis efter parkeringsböter

Foto: Gerard Piqué.

Bilen stod felparkerad och Gerard Piqués bror skulle få en parkeringsböter. Då grep Barcelonastjärnan Piqués in – och förolämpade poliserna – vilket han inte borde ha gjort. Nu straffas mittbacken med 100 000 kronor i böter.
– Jag gjorde ett misstag, säger Piqué i ett uttalande, enligt spanska AS.

Det var i oktober 2014 som Gerard Piqué satt i passagerarsätet medan hans bror skulle springa ett ärende.

Problemet – bilen stod på ett ställe där det var förbjudet att parkera och polisen dök upp.

Poliserna förklarade för Gerard Piqué att platsen inte var tillåten att parkera på och delade ut en parkeringsböter.

"Din pappa ska få betala"

Ett straff Barcelonastjärnan inte kunde acceptera och svarade med att förolämpa de två poliserna som delade ut boten.

Piqué ska, enligt de poliserna som var inblandade i incidenten, ha sagt "din pappa ska få betala för den här boten" och menat på att poliserna bara delade ut böterna för att få egen provision.

Ord han nu får ångra.

”Störande av ordningen”

Nu straffas han av domstolen i Barcelona för punkterna "störande av ordningen" och mot att ha förolämpat polisernas auktoritet.

Med tanke på fotbollsstjärnans höga inkomst straffas Piqué med böter på 10 500 euro (nästan 100 000 svenska kronor) vilket domaren i rätten tyckte motsvarade den böter på 900 euro som åklagaren yrkade på för händelsen. 

– Jag gjorde ett misstag och jag kommer se till att det inte händer igen, sa Piqués advokat i ett uttalande från stjärnspelaren.

Barcelonastjärnan har vunnit både VM och EM med Spanien och har vunnit allt som går att vinna med Barcelona. Tidigare har han också representerat Manchester United och är sedan några år tillbaka pojkvän till artisten Shakira.

ARTIKELN HANDLAR OM