Här är Sundhages trupp till VM-genrepet

FOTBOLL

SOLNA. Landslagstruppen till de två sista matcherna innan VM-truppen spikas presenterades i dag och bjöd på få överraskningar.

En som dock saknades var Fridolina Rolfö, som dragits med en skada.

– Hon finns absolut med i bakhuvudet, men vi har valt att hon ska få lite lugn och ro, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.

Foto: Emilia Appelqvist

Det svenska landslaget har två matcher kvar innan VM-truppen till Kanada spikas.

Och idag presenterades Pia Sundhage och Lilie Persson sin trupp till landskamperna mot Schweiz (i Eskilstuna 5 april) och Danmark (Stockholm 8 april) på en presskonferens på Friends Arena.

Sundhage var inte på plats på grund av feber, men truppen som Lilie Persson presenterade var bekant, med nygamla namnet Emilia Appelqvist som enda nyhet på bekostnad av Vittsjös Antonia Göransson.

Göransson har en bit kvar, enligt den assisterande förbundskaptenen.

– Antonia tycker vi inte presterar på den nivå som vi har förväntat oss. Hon får gnugga vidare i Vittsjö. Hon är absolut inte borta från bilden.

– Samtidigt har hon inte varit med på ett tag och det kan vara en självförtroendefråga, säger hon.

Enligt Persson finns det utrymme för tre-fyra spelare som står utanför truppen att tampas om en plats i VM-truppen.

"Såklart frustrerad"

En spelare som saknades i truppen var Linköpings Fridolina Rolfö som dragits med en knäskada. Den 21-åriga talangen gjorde dock ett inhopp i Champions League i helgen.

– Hon är såklart frustrerad. Men hon finns absolut med i bakhuvudet och är intressant spelare. Vi har valt att hon ska få lite lugn och ro och träna och matchas regelbundet för att se hur långt det räcker.

– Jag vill också se kontinuerlig träning, så att det inte blir några träningar för att hon sedan ska kliva av, säger hon.

Fridolina Rolfö var uttagen till Algarve Cup, men fick lämna återbud.

Idag stod det också klart att Sverige kommer att VM-ladda i Toronto, dit det bär av den 23 maj. Där det blir inte, som tidigare uttalat två träningslandskamper, utan en. Motstånd är däremot inte spikat än.

VM-truppen tas ut 11 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM