Skyttekungen lägger skorna på hyllan

FOTBOLL

Diego Forlán blev utsett till VM:s bästa spelare 2010

Diego Forlán, 35, lägger landslagsskorna på hyllan. Den vassa målskytten har hunnit med tre världsmästerskap med sitt Uruguay. Nu meddelar han på en presskonferens att det inte blir några fler.

– Det har varit ett privilegium att representera landslaget och vara en del av en grupp som gav så mycket till vårt land, säger Forlan.

Foto: Forlan.

Diego Forlán har satt skräck i många försvarslinjer under sin karriär. Såväl på klubblagsnivå som landslagsnivå. Men nu meddelar uruguayanen att motståndarnas försvarare istället får försöka sätta stopp på Luis Suarez och Edinson Cavani.

– Jag fick chansen att spela tre VM, tre Copa América. Fjärdeplatsen i Sydafrika, att ha blivit skyttekung och valts till VM:s bästa spelare, är saker jag aldrig hade kunnat föreställa mig, säger Forlán på sin hemsida.

Två mål i finalen

Fjärdeplatsen i VM 2010 var inte den största meriten anfallaren fick från landslagskarriären. Året efter stod Uruguay högt på pallen när Copa América summerades. En seger Forlán bidrog starkt till med sina två mål i finalen mot Paraguay.

Totalt mäktade 35-åringen med 114 landskamper och kommer nu enbart koncentrera sig på klubblaget i Japan, Cerezo Osaka.

Forlán har hunnit med att representera flera toppklubbar i Europa, med störst framgång i spanska Atlético Madrid där han gjorde 74 mål på 134 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uruguay

Fotboll